Vrei o nuntă mai rustică, mai naturală? Iată câteva idei!

Am scris, recent, câteva articole despre nunta noastră altfel. Astăzi m-am gândit să vă arăt câteva dintre fotografiile culese atunci de pe internet, care mi-au fost inspirație pentru petrecere. Nu le-am pus pe toate în practică. Dar îmi mai plac și-acum, toate; sunt de mult bun gust și fix pe stilul meu! În plus, pentru acest articol am mai căutat și imagini noi.

Să începem cu invitațiile

Pentru o nuntă în stil rustic, natural, aveți nevoie de niște invitații de acest fel. Le puteți tipări pe o hârtie mai specială, mai raw sau maronie, reciclată chiar, iar plicurile pot fi realizate, și ele, dintr-o hârtie simplă. Pot fi decorate cu bucăți de sac, cu sfoară, cu dantelă, cu ștampile ș.a.m.d. Sunt materiale naturale, reciclabile, care nu încarcă apoi mediul înconjurător.

Ghirlande și pompoane

Imaginea aceasta a fost punctul meu de plecare pentru organizarea nunții. Banala hârtie creponată pare că are suficiente resurse de frumusețe încât să aibă o revenire de succes. Totul este în ce context o pui. O astfel de perdea din fâșii de hârtie creponată va arăta spectaculos în adierea vântului, mai ales cu acele pompoane de hârtie.

Sursa foto: www.kicsihaz.hu

O altă idee este aceea de a cumpăra metraje în culorile dorite și de a realiza niște ghirlande din fâșii de material. Sau, dacă vreți să fiți mai eco, alegeți să refolosiți ceva vechi (dacă găsiți ceva potrivit).

Iar o a treia idee: realizarea unei ghirlande din material de sac, pe care puteți trece, cu banală vopsea albă sau chiar cu var, litere sau forme (buline, dungi). Sau nimic. Combinați cu panglică de mătase, pentru un efect wow. O altă idee: decupați aceste triunghiuri din material înflorat, cu buline, auriu etc., în funcție de stilul nunții voastre.

nuntă rustică

Ghirlande pot fi realizate – cu un minim de investiție și nu prea mult efort – și din sfoară banală, peste care să aplicați diverse forme de hârtie: decupați voi sau alegeți… banalele forme de hârtie pentru copt brioșe sau acele hârtii care se vând la set pentru a fi așezate pe sub torturi sau alte alimente, la servire. Pentru așa ceva, aveți nevoie doar de sfoară, hârtie și lipici. Plus un pic de timp și chef 🙂

Nici aceste ghirlande nu sunt ceva rău pentru mediul înconjurător. Mai sunt și refolosibile în alte contexte (de ex., pot deveni decorațiune în camera viitorului copil).

ghirlandă hârtie de copt brioșe

Photo booth

Tot la fâșii de hârtie puteți apela și pentru a realiza un photo booth extrem de simplu, dar de mare efect.

photo booth ghirlandă hârtie

O altă idee, una foarte utilizată deja, dar drăguță oricum, este aceea de a avea o ramă asortată tematicii nunții. De exemplu, o ramă vintage, vopsită într-o culoare plăcută:

Că o veți ține în mână, să vă încadreze fețele, sau că se va amenaja un colț în care vă veți așeza pentru poze, este alegerea voastră. Altă idee: fotografii alături de o piesă de mobilier vechi, recondiționat, poate chiar moștenit; de exemplu: un scaun vechi, vopsit într-o nuanță pastel.

Decorațiuni pentru mese, flori și lumânări

Sunt o mulțime de lucruri cu care puteți realiza decorațiuni pentru mese. Vopsirea cu spray a unor cutii de conserve sau a unor borcane este doar una dintre idei. Refolosești creativ și dai un nou sens unor vechi ambalaje!

flori si vaze
Sursa foto: www.kicsihaz.hu

O altă idee este aceea de a și înfășura ceva peste niște borcane: panglică din material de sac, panglică dantelată sau doar sfoară.

De pe mese nu pot lipsi florile: recomand flori simple, dacă se poate, de sezon. Nu numai că este mai ecologic, ci și mai ieftin. Primăvara: bujori, de exemplu; vara: trandafiri, lavandă. Alte idei: grâu, iederă. Sau pur și simplu fructe așezate într-un mod decorativ: mere de un verde fresh, de exemplu.

Sau dacă vreți ceva mai deosebit, așezați pe mese niște ghivece cu mirodenii: busuioc, rozmarin, mentă, oregano și așa mai departe. La finalul petrecerii, le puteți oferi cadou invitaților. Cu siguranță se vor bucura să aibă acasă, la îndemână, niște frunze proaspete atunci când gătesc! Iar la nuntă, vor da un parfum plăcut.

Lumânări cât mai multe

Niște pahare întoarse pot deveni suporturi pentru lumânări. În interior, adăugați diverse: flori, mărgele, dopuri de vin. Cu cât mai multe lumânări pe masă, cu atât mai bine – odată cu lăsarea serii, atmosfera va deveni foarte romantică!

idee lumanare

Dacă vreți să fiți mai eco, alegeți lumânări realizate din materiale naturale: din ceară de albine, de exemplu. Sunt mai scumpe, dar mai sănătoase și mai trainice.

lumânări ceară de albine
Sursa foto: Union Studio

Așezarea la mese

Varianta pe care am ales-o noi a fost aceea de a confecționa niște suporturi din dopuri de vin și de a așeza în ele bucățelele de carton cu numele, pe care am agățat și o mică bucată de sfoară. O idee eco: refolosești și nici nu produci cine știe ce deșeuri. Practic, dopurile mai pot fi refolosite de către o altă persoană, la o altă nuntă sau alt eveniment, iar hârtia este un material reciclabil la nesfârșit.

așezare la mese hârtie

Mai am o sugestie: rupeți câte o crenguță de rozmarin de pe plantele de care am amintit mai sus, și utilizați-o ca decor pentru hârtiuțele cu numele invitaților.

Numerele meselor sau alte lucruri de înrămat

Apelați la niște rame drăguțe pentru tot ceea ce ați avea de pus pe masă: numărul meselor, alte texte, meniul etc. Sau, acestea pot avea și strict un caracter decorativ.

Înrămați o bucată de material textil și aplicați peste acesta numerele decupate din alt material sau din hârtie sau carton, sau vopsiți numerele peste material, sau aplicați niște flori textile sau reale, pentru a obține un alt fel de decor.

Lemnul este, mereu, o idee bună

Niște crenguțe pe ici, pe colo vor aduce un plus de naturațele și un touch organic mesei festive. Foarte în trend sunt, de ceva vreme, „feliile de butuc”, care pot fi folosite ca niște tăvițe-suport sau pur și simplu goale. Mie îmi plac foarte mult, chiar dacă încep să fie deja un clișeu 🙂

decor rustic
Sursa foto: Etsy

Mărturii… altfel

Sunt complet împotriva oferirii unor mărturii lipsite de orice utilitate, care vor fi mutate de colo-colo, până ce, la un moment dat, cineva le va arunca la un decluttering de tip Marie Kondo. În accepțiunea mea, mărturiile numai bune de oferit sunt unele care le pot fi apoi utile invitaților: ceva ce ei pot mânca, bea sau folosi. Ceva care să poată fi cam pe gustul tuturor. Dacă nu aveți nicio idee bună, oferiți tradiționalele prăjituri la pachet și sticluțe cu pălincă de casă.

Am mai oferit, mai sus, ideea oferirii unor mini-ghivece cu mirodenii. Alte idei: mini-săpunuri parfumate, lumânărele parfumate, borcănașe cu miere, pliculețe cu condimente, siropuri naturale, fructe confiate, pastile efervescente pentru baie, amestecuri de diverse nuci, semințe și alune, semințe de flori care pot fi plantate etc. Fiți originali!

mărturie nuntă hârtie
Sursa foto: www.aweddinglessordinary.co.uk

(Desigur, toate într-o prezentare corespunzătoare: de ex., săpunurile să fie naturale, handmade, ambalate frumos, creativ, nu mă refeream la un săpun Palmolive, cred a fost clar.) Acordați, oricum, atenție mare ambalajelor: să fie frumoase și să nu fie unele nereciclabile, din plastic, ci din carton, hârtie sau material textil.

*

Petrecerea de nuntă și decorațiunile trebuie să spună povestea voastră. Nu să fie alese la întâmplare. Trebuie să fie așa cum sunteți voi: dacă sunteți ecologiști, ele trebuie să arate într-un fel; dacă sunteți niște nostalgici, apelați la mai mult vintage; dacă aveți o anumită pasiune comună, includeți-o în cele pregătite pentru nuntă. Nu este numai despre culoarea preferată și floarea preferată – este mai mult de atât, este vorba despre stil și personalitate! Veniți cu o tematică.

Personalizați-vă nunta!❤️

Good vibes,

T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − two =