Site icon Desculță prin Timișoara

Vinete la cuptor, cu cașcaval și sos de roșii

Se iau două vinete, se curăță de coajă (sau nu, după preferințe), se taie felii și se prăjesc într-o tigaie unsă cu ulei (am folosit o pensulă de silicon). După ce vinetele s-au prăjit puțin pe ambele părți, se așează într-o tavă yena unsă cu puțin ulei și se toarnă niște bulion deasupra (puteți adăuga și roșii proaspete, tăiate felii).

Apoi se așează feliile de cașcaval sau cașcaval ras (după preferințe), apoi încă un rând de vinete, un rând de cașcaval… 2 căței de usturoi mărunțit… un strop de busuioc uscat (ideal ar fi proaspăt)… sare, piper după gust, încă un pic de bulion… și la final niște parmezan ras deasupra (opțional).

Se dă la cuptor la foc mediu până se topește cașcavalul și se amestecă bine gusturile.

Alegeți și un vin bun apoi!

Poftă bună! 

 

Exit mobile version