V-am mai spus: cu un strop de vopsea se pot face minuni!

În 2014 scriam pentru prima oară despre vopseaua-minune Annie Sloan Chalk Paint. A fost primul articol care a apărut în limba română despre acest produs, sunt mândră să spun asta! Articolul îl puteți citi aici și trebuie să vă spun că, încă de atunci, este unul dintre cele mai citite articole de pe blog. Aflasem despre această vopsea de pe blogurile din Ungaria, apoi la scurt timp am avut și ocazia de a lucra cu ea. În 2017 am revenit asupra subiectului și am scris un articol mai amplu. Îl puteți citi aici. Mai mult decât atât, am și preparat varianta homemade a acestei vopsele. Despre asta am vorbit aici.

Sursă foto: www.nemiskacat.hu

De unde acest succes al vopselei? Annie Sloan Chalk Paint fost inventată cu vreo două decenii în Anglia. Cea mai mare minune legată de aceasta este că se poate da pe orice suprafață, fără ca aceasta să fie tratată în vreun fel. Vopseaua va adera oricum. Mai mult decât atât, suprafața respectivă poate fi de orice natură: lemn, PAL, lăcuită, pereți, plastic, ceramică, sticlă… Minunat, nu-i așa?

Acum, vopseaua se poate găsi și în România, de exemplu, la Allmycrafts. Prin urmare, în sfârșit există și la noi interes pentru salvarea unor piese de mobilier vechi. Văd tot mai des proiecte ale unor oameni pasionați de acest lucru. Astăzi vreau să vă prezint câteva dintre realizările lui Noémi Karikás de la MaNoKa Arts & Crafts. Nu știu dacă v-am spus vreodată cât de mult îmi plac pozele before & after. Ei bine, pe pagina de Facebook a lui MaNoKa găsiți o mulțime de astfel de fotografii.

Noémi spune că îi place mult să experimenteze. Să creezi ceva este întotdeauna bine, de aceea, nu numai că vopsește piese de mobilier vechi cu vopsea Annie Sloan (nu numai pentru sine, ci și pentru alții, la comandă), ci realizează și decoraţiuni (coronițe pentru ușă, aranjamente pentru mese, ceasuri). Pe acestea le face în ideea de a prezenta „superputerea” vopselei și pe suprafețe mai mici, pe produse mai mărunte, și nu oricum, ci cu scopul reutilizării, reciclării produselor.

Astfel, vechile funduri de lemn pot deveni ceasuri, valizele se pot transforma în obiecte decorative sau chiar măsuțe de cafea, din niște bucăți de lemn sau PAL vechi pot lua naștere mici cuiere pentru copii.

Dacă te uiți la fotografiile postate de ea, te vei convinge de îndată că un strop de vopsea poate face minuni. De mult ori, o piesă de mobilier ni se pare urâtă numai pentru că are o culoare ponosită, închisă. Dar un strat de vopsea într-o culoare bine aleasă îi poate da un cu totul alt aspect! Ia priviți aici. Ați mai fi dat vreo șansă acestui cuier?

annie sloan vopsea

Noémi spune că cine încearcă o dată produsele Annie Sloan, nu mai „scapă” de ele. Este dragoste la prima vedere (sau încercare). Pot confirma și eu asta… Uite cum ceva banal se poate transforma în ceva frumos, cu un strop de vopsea și cu un dram de creativitate:

vopsea

Cum un dulăpior pe care ți-ar veni să îl bagi pe foc, ajunge să se transforme în ceva absolut adorabil:

 

 

 

 

 

Iar produsul care mi-a atras atenția în mod deosebit: această măsuță! 

Dacă vă simțiți creativi și pregătiți, comandați vopsea de la Allmycrafts și puneți-vă pe treabă. Dacă nu vă știți cu îndemânare și locuiți în Oradea sau în apropiere, apelați la MaNoKa Arts & Crafts. Este profesionistă în ceea ce face: a participat la numeroase pregătiri în Ungaria și are în plan deschiderea unui mic atelier la Oradea, mai mult decât atât, în curând va organiza chiar ea workshopuri.

*

Acest articol a fost realizat în cadrul unei campanii de promovare a tinerelor antreprenoare maghiare din România. #erdélyivállalkozónő

One thought on “V-am mai spus: cu un strop de vopsea se pot face minuni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 6 =