Un boardgame cu și despre Timișoara? Da, chiar există așa ceva!

Un super produs educativ și distractiv, cu și despre Timișoara, potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!  Timișoara la cutie: JOCUL este primul joc de societate despre Timișoara, un joc care îmbină partea educativă cu cea distractivă, pentru a ne apropia de oraș într-un mod ludic. Mi l-am cumpărat și eu? Desigur! 

Timișoara la cutie: JOCUL  îi are în prim plan pe Mira, Ilona, Maxi și Ștefan, care au misiunea să descopere poveștile Timișoarei și să ajungă la harta vechii cetăți, ascunsă în pavajul din Piața Unirii. Micii detectivi vor parcurge orașul pornind de la Gara de Nord, trecând prin principalele cartiere istorice, până în zona centrală, urmând indiciile și adunând bănuții ce li se arată în cale. Câștigătorul jocului este cel care strânge cei mai mulți bănuți de aur, respectiv cel care știe cele mai multe informații despre Timișoara.

Ilustrația și grafica au fost realizate de Dan Ungureanu, un cunoscut ilustrator de cărți pentru copii. Este cel care a semnat toate celelalte produse Timișoara la cutie. (Poate voi scrie și despre celelalte. Am deja acasă? Desigur!) Jocul este potrivit pentru toate vârstele (există în două versiuni: pentru +4 ani și 7 – 99 ani), este bilingv (română și engleză) și este produs 100% în România.

Cutia conține 1 planșă de joc, 4 pioni, 1 zar, 12 buline de vot; 145 bănuți aurii; 13 cartonașe roșii, cu acțiuni; 35 de cartonașe galbene, cu informații despre oraș; 35 de cartonașe verzi, cu întrebări despre oraș; instrucțiuni. Jocul se poate cumpăra din magazinul online Timișoara la cutie sau de la parteneri: librăriile La Două Bufnițe și Cărturești, respectiv din magazinul MONOTON.

Exemplarul meu din acest boardgame a atras foarte mult atenția – pentru că am plecat cu el în mână și am trecut prin tot centrul, respectiv am ajuns cu el și la un spectacol de teatru, cel puțin cinci persoane au făcut remarci cu privire la cutie și m-au întrebat despre ce este vorba, inclusiv într-un mic magazin în care am intrat ca să îmi cumpăr o apă minerală.
Mi se pare extraordinar că s-a făcut așa ceva, că avem așa ceva în Timișoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + one =