Site icon Desculță prin Timișoara

Tocăniță din carne de porc, cu mămăligă

Mi s-a părut ceva foarte complicat de făcut… dar nu este! Chiar deloc.

Tăiați cubulețe aproximativ o jumătate de kilogram de carne de porc (ceafă, de ex.). Puneți un pic de ulei într-o tigaie mai încăpătoare și adăugați carnea tăiată cubulețe. Prăjiți aproximativ 10 minute, amestecați din când în când.

Adăugați 2 cepe tăiate mărunt și mai prăjiți 10 minute, la foc mediu.

Adăugați 4 căței de usturoi feliuțe mici, lăsați un minut, apoi turnați o cană mare de apă peste. Opțional adăugați și o linguriță de vegeta. Puneți capacul și lăsați să fiarbă 10 minute.

Este timpul să adăugați bulionul și o lingură de pastă de ardei dulce (de ex., cea ungurească – Édes Arany).

Condimentați cu 1/2 linguriță cimbru uscat, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper.

Mai completați cu apă dacă vi se pare că este necesar. Fierbeți aprox. 30 de minute, acoperit, la foc mediu.

Înainte de a stinge focul adăugați o jumătate de linguriță de boia iute și niște pătrunjel frunze.

Noi am mâncat tocănița cu mămăligă, dar merge și cu pireu de cartofi sau cartofi natur sau cartofi cu pătrunjel.

Poftă bună și vouă!

Exit mobile version