Desculță prin Thailanda – Partea I. Am sosit!

Thailanda este visul oricărui călător. Este, probabil, prima idee pe care o ai atunci când vrei să descoperi Asia. Drept să vă spun, asta recomand și eu. Pleci pentru prima oară în Asia? Cel mai bine este să alegi Thailanda, țara zâmbetelor! ❤️

*

Articolul acesta l-am scris, încă, în Thailanda, în timp ce sorbeam dintr-un banana shake, pe o plajă de pe insula Koh Chang. Am avut parte de un concediu de zece zile, iar eu m-am străduit să notez tot ceea ce am experimentat acolo. Au fost foarte multe întâmplări, impresii, așa că nu am așteptat sfârșitul concediului pentru a mă așeza să scriu. Mi-a fost teamă că, mai târziu, nu îmi voi mai putea aduna gândurile, căci am văzut atât de multe lucruri noi, în fiecare zi.

thailanda

De la Viena în Paradis, prin Moscova și Bangkok

Am zburat de la Viena la Moscova, iar de acolo, la Bangkok. Și asta pentru că biletul de la Aeroflot a costat de două ori mai puțin decât cel al zborului direct cu Austrian Airlines. Ne-am gândit că merită. Până în capitala Rusiei am zburat două ore și jumătate. La sosire, șoc și groază (pentru Alin): pe Aeroportul Internațional Sheremetyevo nu se mai putea fuma absolut deloc, nu exista niciun loc amenajat în acest scap. În schimb, atunci când m-am dus la toaletă… atât hainele, cât și părul mi s-au umplut de miros de fum! Chiar și angajații fumau acolo.

thailanda
Acesta este deja Bangkok

După o așteptare de trei ore am zburat încă opt până în Thailanda. La Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok coada de la controlul de pașapoarte și de la vize era una imensă. De atunci am mai călătorit încă o dată în Thailanda, și situația era aceeași, deci înarmați-vă cu răbdare. Treaba se mișcă repede, dar pur și simplu este puhoi de lume, nu ai ce face!

Bagajele au venit repede, și am găsit ușor și biroul de la care am cumpărat bilete pentru microbuzul care urma să ne ducă pe insula aleasă. Am făcut alte șase ore cu acesta, iar apoi, aproape o jumătate de oră cu bacul, ca să ajungem în sfârșit la destinație, pe Koh Chang. Am ieșit de fix 10 ori mai ieftin decât cu un bilet de avion pe care ar fi trebuit să îl mai cumpărăm, în plus, de la Bangkok la Trat, ca de acolo să luăm bacul spre insulă.

thailanda
Pe bac, între Trat și Koh Chang (1)
bac koh chang
Pe bac, între Trat și Koh Chang (2)

Pe bac în sfârșit am simțit un pic de briză. Total altă senzație – nu ca cea pe care am avut-o când m-a lovit în cap căldura imensă de la ieșirea din aeroportul de la Bangkok. Primul contact cu toropeala din Asia este unul memorabil. A doua oară nu ți se mai pare chiar la fel!

koh chang
Aceasta este, deja, insula!

Koh Chang, adică Insula Elefanților

Această insulă superbă se află în partea de est a Thailandei, în Golful Thailandei: Koh Chang. În limba thai, Koh înseamnă insulă, iar Chang înseamnă insulă. Insula Elefanților.

thailanda koh chang

Este mult mai puțin cunoscută și populară ca insula Phuket, de exemplu, dar este mult mai sălbatică și mai liniștită, iar potrivit forumurilor de pe internet, este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor backpackers.

Bere thai și nucă de cocos proaspătă

Pe această insulă, am ales plaja care astăzi este denumită „Lonely Beach” – după ideea unui antreprenor străin; localnicii o numesc însă Haad Tha Nam. Nu este deloc pustie, dar nici nu este aglomerată. De exemplu, am reușit să fac mai multe fotografii în care nu este absolut niciun om pe plajă, și asta în ciuda faptului că în jur funcționează mai multe terase.

Am locuit în Siam Beach Resort, într-o căsuță de tip bungalow, pe un mic deal. în spatele casei, o pădure deasă și o mulțime de maimuțe, iar în fața noastră, marea.

thailanda

thailanda

maimute thailanda
Maimuțele sunt omniprezente în Koh Chang

Turismul sexual nu este ceva caracteristic pe această insulă. Pentru mine a fost foarte important, pentru că nu aș fi vrut să merg într-un loc ca Pattaya, de exemplu.

thailanda

Prima oară când ajungi în Asia, ești overwhelmed. Este vorba despre un loc extrem de special, ceva total diferit de cultura noastră.  Așa că am ce să vă povestesc. To be continued…

(Seria aceasta de materiale a apărut pentru prima oară pe portalul Hello Magyarok din Budapesta, în 2015, anul în care am vizitat pentru prima oară Thailanda. Articolele sunt traducerea și adaptarea articolelor originale în limba maghiară.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =