Te pregătești de nuntă? Alege decorațiuni realizate din materiale reciclate!

Petrecerile de orice fel, nunțile și botezurile generează foarte multe deșeuri, chiar și numai prin intermediul cantității mari de decorațiuni folosite. Deseori, o mare parte dintre acestea ajung, odată ce evenimentul s-a terminat, direct la gunoi. Pentru că este important să trăiești în armonie cât mai mare cu mediul înconjurător, nu numai că te încurajez să NU arunci niciodată decorațiunile rămase în urma unui party (păstrează-le și regândește-le sau fă-le cadou invitaților, de exemplu), ci vin și cu ponturi care să facă alegerea ta, din start una bună

Enikő Filep din Reghin îngrijește, împreună cu soțul ei, o mică plantație de lavandă. Întrucât este pasionată și de lucrul manual, odată cu înființarea mărcii Purple Flower Box, a decis să îmbine diversele produse realizate din și cu lavandă, cu lucrul manual, având în vedere totodată și ca tot ceea ce vinde să oglindească fidelitatea sa față de un stil de viață prietenos cu mediul înconjurător și o gospodărie cât mai ecologică.

plantatie de lavanda
Plantația de lavandă a lui Enikő este un adevărat loc de refugiu, din martie în octombrie a fiecărui an. Cred și eu!

Enikő vinde așadar săculeți cu lavandă, butași de lavandă, iar în afară de asta, o mulțime de produse realizate din și cu lavandă. Decorațiuni pentru nunți, botezuri, alte petreceri, dar și pentru casă.

butasi lavanda

Despre beneficiile lavandei nu cred că trebuie să scriu prea multe, ele sunt arhicunoscute. La Purple Flower Box găsești butași de lavandă Angustifolia Vera, cu floarea de culoarea mov-albăstruie, foarte decorativă, cu un parfum deosebit. Plantat în apropierea intrării în casă, lavanda alungă muștele, țânțarii și moliile; plantat între trandafiri, va alunga păduchii. Florile se pot utiliza pentru decor, pentru a umple cu ele săculeți sau pentru a face ceai.

lavanda

Revenind la petreceri, nunți, botezuri…

Una dintre variante este să alegi, din capul locului, decorațiuni care au fost realizate din materiale reciclate, refolosite SAU chiar unele care au o utilitate și după ce se încheie petrecerea. Purple Flower Box are soluții diverse. Cum ar fi acest set format din placemat și suport pentru tacâmuri, realizate din materiale sustenabile: setul poate reprezenta, totodată, și cadoul tău de „mulțumesc” pentru invitați. Dacă un cuplu va lua acasă două astfel de seturi, le va putea folosi apoi la câte un mic dejun romantic, în doi, duminică dimineața ♥️

placemat si suport tacamuri

Printre decorațiunile pentru masa festivă se regăsesc și suporturile (de tip inel) pentru șervețele, realizate tot din material de sac, într-un stil natural, care place multora. Deseori, dantela decorativă este una refolosită.

suporturi servetele

Tot de la Purple Flower Box poți cumpăra și săculeți umpluți cu lavandă: pentru acasă sau pentru a le folosi ca decor la o nuntă – și tot așa, să le oferi drept mărturie invitaților. Decor și mărturie în același timp, 2 în 1, din materiale refolosite, sustenabile, un decor care nu ajunge la gunoi, un cadou cu multiple beneficii!

saculet lavanda marturie nunta

Din sticle și borcane goale, Enikő face decorațiuni pentru mesele invitaților sau pur și simplu, pentru casă.

sticla sfoara

O altă categorie de produse aflată în oferta lui Enikő este confetti-ul realizat din hârtie veche, din cărți pe care nu mai dorea să le păstreze. Acest confetti este biodegradabil și se vinde la set de 100 de bucăți, într-un plic. Se pot răsfira și pe masa festivă, ca decor.

nuntă

Dintre toate produsele de la Purple Flower Box, cel mai mult mi-au plăcut mărturiile realizate din fire de lavandă. Practic, lavanda a fost „împletită” cu panglici colorate din mătase. Arată spectaculos, cred că pot reprezenta și niște cocarde originale!

Și ce ziceți de un buchet de mireasă realizat din lavandă? Nu numai că arată minunat, dar și miroase minunat! ♥️

nuntă

Enikő iubește lucrul manual încă de la vârsta de 12 ani. Atunci, o profesoară a învățat-o cum să coase și brodeze. Pe la 30 și ceva de ani, s-a întors la prima ei dragoste, lucrul manual, și a hotărât să facă din asta activitatea ei principală. Dorința ei este ca fiecare cămin și fiecare eveniment să devină un loc mai frumos și mai primitor, iar oamenii să se îndrăgostească de parfumul extraordinar al lavandei.

De ce decorațiuni eco-friendly? Pentru dorește să demonstreze că o mulțime de lucruri pe care le considerăm, în mod normal, deșeuri, sunt de fapt o materie primă excelentă pentru a realiza ceva nou. Atunci când un obiect și-a încheiat prima sa „sarcină”, el nu trebuie aruncat de îndată, ci poate fi analizat dacă nu poate deveni… altceva, să primească un nou scop, o nouă destinație. Să ai un stil e viață responsabil este foarte important, de aceea, alege pentru evenimentul tău special decorațiuni realizate din  materiale reciclate și sustenabile!

*

Acest articol a fost realizat în cadrul unei campanii de promovare a tinerelor antreprenoare maghiare din România. #erdélyivállalkozónő

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 19 =