Site icon Desculță prin Timișoara

Stinge-ți setea cu ceva natural: o socată!

socata

Mai simplu de atât nici că se poate: adăugați vreo 5 flori de soc într-un borcan mare, apoi aprox. 300 de grame de zahăr și câteva felii de lămâie. Zahăr se poate pune mai mult sau mai puțin, după gust. Lămâia este opțională, dar eu zic să puneți. Ordinea este următoarea: 1. socul, 2. zahărul, 3. feliile de lămâie, 4. apa. (Unii mai adaugă drojdie.)

Acum mai este nevoie doar de un tifon. Sucul trebuie acoperit, ca să nu îl guste albinuțele înaintea noastră (sau alte vietăți cu aripioare). Și mai este nevoie de răbdare, căci totul trebuie să stea la soare 1-2 zile (pe pervaz, pe terasă, pe balcon etc.) Eu nu am avut tifon în casă, așa că am acoperit socata cu un fel de mileu vechi.

A ieșit… mmmm!A doua zi sucul arăta deja așa. Adică delicios! Se strecoară cu o strecurătoare cât mai deasă, se răcește la frigider și se bea cu poftă!

Exit mobile version