Pește la cuptor – cu sos alb

Ușor de preparat, ușor și pentru stomac. 🙂 Am cumpărat niște pește file congelat:

1

După ce s-a dezghețat un pic am așezat frumos peștele într-un vas yena, în care am pus niște hârtie de copt și niște ulei de măsline. Am adăugat sare, piper, frunze de dafin și niște felii de lămâie. Am stropit un pic cu ulei de măsline și am adăugat fooooarte puțină apă (doar cât să facă niște aburi în vas).

3 4

Mai sus se poate vedea cum arăta vasul înainte de a-l băga în cuptor și după. Am copt la foc potrivit, cu vasul acoperit. La final se mai lasă puțin în cuptor și fără capac. Atenție mare să nu lăsați în cuptor prea mult!!!

Am mai făcut și un sos alb: ingrediente: 50 g unt, 2 linguri de făină, o cană de lapte, 300 g smântână, 30 ml vin alb, 2 linguri de coniac, piper, oregano, nucșoară, cimbru. Rețeta: am topit untul, am adăugat făina dizolvată anterior în lapte, apoi am adăugat și smântâna.

65

Am folosit acest coniac Brâncoveanu:

78

Vinul și coniacul le-am adăugat numai după ce s-a îngroșat deja sosul (trebuie să fie cam ca o smântână). Apoi am adăugat și condimentele de mai sus. Atenție mare cu nucșoara, nu puneți decât foarte, foarte puțină, la fel și la coniac, nu puneți mai mult decât am scris! Dacă nu vă place consistența, mai adăugați lapte, experimentați.

Se servește alături de un vin bun 🙂

1011

Pentru că nu mi-a intrat în yena tot peștele, am mai pus și într-un alt vas termorezistent câteva felii și le-am pregătit după o rețetă puțin diferită: am pus sare, piper, cimbru, pătrunjel frunze și usturoi pisat, plus niște felii de lămâie. Foarte gustos a ieșit și așa! A fost interesant să avem la aceeași masă același pește preparat în două feluri diferite.

13

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =