Renovarea băii va începe în curând!

Iată că a trecut deja un an de când am scris articolul despre renovarea băii noastre principale. Din motive obiective, nu ne-am putut apuca de această renovare în 2017, astfel că lucrările au fost amânate pentru 2018. Acum aștept doar să vină primăvara, ca să se încălzească puțin, și ne vom pune de îndată de treabă! Mai ales că majoritatea celor necesare sunt cumpărate deja.

Care era planul?

În casă sunt două băi (mă rog, chiar trei). Această renovare se referă la baia (mai) mare, cea principală. Unde faianța și gresia cumpărată în urmă cu vreo zece ani îmi mai place și acum… Însă din cauza felului în care a fost efectuată lucrarea pe vremuri, încăperea totuși nu arată prea bine. Drept inspirație mi-au servit niște poze în care chiuveta se afla pe măsuța de la o mașină veche de cusut. Am ales să construiesc totul în jurul acestui element. Aceasta este una dintre pozele cu pricina:

baie

Plecând de la mașina de cusut, respectiv, de la faptul că știam că vreau faianță albă și gresie cu model, am realizat acest moodbord pentru viitoarea baie:

baie de vis
Moodboard inițial

Care este situația, acum?

Acum, când am cumpărat deja faianța, gresia, chiuveta (masa de mașină de cusut o aveam), respectiv am comandat bateriile pentru chiuvetă și pentru vană/duș, pot să spun că m-am apropiat foarte mult de ceea ce am dorit să fac. Iată colajul cu produsele alese, cumpărate/comandate:

baie de vis
Moodboard actual – faianță: Dedeman, gresie: Hornbach, chiuvetă: Dedeman, baterii: AliExpress

Am găsit cu foarte mare dificultate faianța și gresia pe care mi le doream, și cu și mai mare dificultate, bateriile dorite. Singura chestie care a venit ca pocnind din degete, a fost chiuveta, pe care am cumpărat-o într-o zi în care nici măcar nu plecasem să cumpăr așa ceva. Am zărit-o și am dus-o acasă. Este de la Dedeman: este un lavoar simplu, oval, care se montează pe blat. (Din păcate nu se mai regăsește pe pagina web.)lavoar oval dedeman

Pentru faianță și gresie am fost în toate magazinele din Timișoara: Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, Praktiker… Am văzut lucruri asemănătoare cu cele pe care mi le-am doream, în toate dintre acestea. Dar într-un final, faianță și gresie FIX așa cum am vrut, am găsit la Dedeman (faianța) și la Hornbach (gresia). Mai ales gresia este de vis, exact ce am avut în cap: un mix în care să fie modele pe alb, negru, gri și albastru.

gresie helen hornbach

Cea mai dificilă parte a fost să găsesc bateriile potrivite pentru lavoar și pentru vană/duș. Am fost peste tot, și nu m-a mulțumit nimic. Nu mi-a venit să cred ce ofertă slabă există în Timișoara. Inițial am vrut ceva mai pe auriu, ca în moodboardul de mai sus, dar am renunțat la idee, pentru că era imposibil de găsit așa ceva.

Singurele baterii pe auriu erau cele foarte retro-elegante, la care dușul arată cam ca un telefon. Nu că îmi displac, dar nu am vrut să merg pe o linie atât de retro, am vrut ceva mai modern. Nimic care să mă mulțumească, și mai ales, nu la un preț decent.

M-am uitat și prin magazinele online, unde am mai găsit câte ceva – dar la niște prețuri exorbitante. Într-un final m-am documentat despre calitatea unor asemenea produse cumpărate de pe AliExpress, și cu strânsă inimă, dar am comandat următoarele două produse, care până în acest moment nu au sosit încă. De altfel, oferta de baterii de pe AliExpress este cu adevărat demențială. Cele două produse pe care le-am comandat le găsiți aici și aici.

Alte nimicuri

Am mai cumpărat câteva nimicuri, cum ar fi rame pentru a decora baia cu niște fotografii (Libro), o decorațiune din sticlă și 4 agățătoare negre pentru prosoape (Pepco), niște cârlige negre care vor veni peste o creangă (ceva… very artsy), un raft pentru produsele de baie (Kik), priză nouă (Legrand prin Mentavill). Pozele alese spre înrămare:

    

NU am cumpărat, încă: oglindă cu dulăpior, coș de rufe, coș de gunoi, covoraș, ușa de sticlă pentru vană, dispenser săpun lichid… Lustra veche este posibil să rămână, dar probabil vom mai avea nevoie de lumină în plus, la oglindă…

Curând ne apucăm de treabă. Vă țin la curent, să fiți cuminți!

One thought on “Renovarea băii va începe în curând!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =