cafea

Provocarea cu cafeaua. Am băut cafea din cești vintage!

V-am provocat la o cafea în… vreme de pandemie. V-am invitat să bem o cafea împreună, dar la distanță. Fiecare, acasă la ea. Fiecare, dintr-o ceașcă de cafea vintage, moștenită de la mama, bunica sau străbunica. Scoasă din vitrină, umplută cu cafea și fotografiată – ca să o vadă toată lumea. Le-am scos la lumină și acum vi le arătăm. „Expoziția” online cu ele a sosit. Să strălucească, în sfârșit! ☕️

vintage

Am băut cafea din cești vintage!

În prima zi de după ce am postat articolul în care v-am lansat provocarea, n-am prea primit fotografii de la voi. M-am și întristat, puțin. Dar apoi au început să sosească pozele cu cafelele consumate din ceștile voastre vintage! Multe și frumoase, unele chiar deosebite.

*

Două dintre cele mai harnice au fost Isabela și Liliana. Multă cafea au mai băut pentru expoziția aceasta, rog apreciați! Mi-au trimis câte o ceașcă de cafea în fiecare zi, uneori și două – dimineața, o cafea, după-masa, un cappucino pe balcon sau o cafea vieneză cu frișcă vanilată… sau o a doua cafea, cu lapte fierbinte.

 

 

Isabela mi-a trimis opt feluri de cești și mi-a atras atenția și asupra unei fețe de masă rămasă amintire la mama ei (a șasea poză de mai sus). Liliana a fost și mai harnică, mi-a fotografiat unsprezece feluri de cești.

Liliana a mai trimis poze și cu cești care nu sunt vintage în sensul propriu al cuvântului, în schimb a vrut să ni le arate, pentru că sunt unicat: realizate din porțelan prelucrat manual de Nature’s Design și pictate de Elena Andrei (penultima și ultima poză de mai sus).

Mădălina apreciază, la rândul ei, tot ceea ce este făcut manual. Așa că mi-a trimis o poză cu o ceașcă de cafea pictată manual. Nu este una vintage, dar are aer de vintage, pentru că este porțelan de Zsolnay, din Ungaria. Ceașca aceasta îi aduce aminte de cei cinci ani faini petrecuți în orașul maghiar Pécs. Ceașcă de cafea cu nostalgie…

ceașcă zsolnay

Emese-Erika mi-a fotografiat două seturi de cafea: unul de la bunica soțului ei și unul de la mama ei. Cel al mamei este un set cu motive ungurești, absolut superb, ceva ce nu am mai văzut.

cafea set

Multe dintre voi ați făcut un aranjament cu flori, m-am bucurat să văd. Sper că toată chestia asta v-a mai distras atenția de la pandemia asta de coronavirus. Corina și Tünde au apelat, amândouă, la lăcrămioare… mă întreb dacă din aceeași grădină de flori.? Spun asta pentru că ele sunt cumnate.?

cafea

Îmi și imaginez cum făceați voi pozele astea, ați preparat cafeaua, ați turnat-o în ceașcă, ați făcut un aranjament, ați scos aparatele și ați făcut poză. Sper din suflet că v-a binedispus provocarea asta!

cafea ceașcă

Oana, Réka și Viorica ne-au fotografiat ceștile, fiecare, pe câte o față de masă brodată manual. Detalii atât de importante, am apreciat mereu când am văzut că ați fost creative, că ați inclus în poză și flori. Frumosul ne bucură inima!

cafea

Madeleine și-a fotografiat ceașca pe o tavă moștenire de familie, la rândul ei, una vintage (a doua poză de mai jos):

cafea

Din alt unghi:

cafea

Kinga m-a înduioșat foarte tare.❤️ După ce mi-a trimis, pentru provocare, cele două fotografii de mai jos, mi-a mai arătat, în privat, și o altă fotografie. Practic, după a făcut shooting-ul, împreună cu fetița ei de vârsta grădiniței s-a și așezat la măsuță. Și au cafelit așa, împreună, ca-ntre fete. Micuța era toată un zâmbet! Ce program super pentru mamele cu fetițe.

set vintage

Anca, Anemari și Maria mi-au trimis următoarele cești cu detalii aurii:

cafea

Au fost și persoane care nu aveau cești vintage în casă, dar au dorit să participe la provocare și mi-au trimis poze cu ceștile lor preferate. Nadina, Alina, Mirela, vă mulțumesc!

cafea

O să închei cu ceea ce a scris Liliana:

„Ceștile s-au adunat în timp. Nu am făcut o colecție în mod conștient. Acum le descoperim cu alți ochi. Eu mă bucur să le fac fotografii, așa, ca un exercițiu și o provocare zilnică. E creativ și distractiv.”

Doamnelor, a fost o plăcere să beau o cafea (două, trei…) cu voi! Vă mulțumesc. Mai facem.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 19 =