Site icon Desculță prin Timișoara

Provocare în vreme de pandemie. Să bem o cafea din cești vintage!

Vă invit la cafea! La un cafelit virtual, ca-n vreme de pandemie. Vă invit să scoateți din dulapuri și vitrine ceștile de cafea moștenite de la mama, bunica și străbunica. Să beți o cafea din ele, acasă la voi, și să faceți niște fotografii cu ceștile voastre. Haideți să facem o expoziție online cu ele, aici, pe blog! Să le scoatem la lumină și să le arătăm și lumii. Să strălucească, în sfârșit! ☕️

De unde mi-a venit ideea?

Am avut trei surse de inspirație. În urmă cu ceva ani, am vopsit o măsuță  de la Ikea, transformând-o într-o măsuță chic, foarte romantică și feminină! Când am făcut poze măsuței, am folosit, pe post de decor, o ceașcă de cafea foarte veche, de la mama. Am scris despre asta, aici. M-am gândit, și atunci, oare de ce nu folosim aceste cești minunate? Căci avem acasă, fiecare.

Apoi, peste ceva vreme, prietena mea Anna Mátyási de la Anaty Design a publicat, pe Facebook și pe Instagram, o poză cu o ceașcă de cafea vintage și ne-a spus ce bucurie a fost, pentru ea, să bea cafea dintr-o cană veche, moștenită. Atunci m-am gândit să le provoc pe prietenele mele cele mai bune, din Moșnița. Am vrut să le invit să bem într-o zi o cafea așa, din ceștile astea vechi. Urma ca acest lucru să aibă loc la mine acasă, pe terasă, și fiecare să aducă propria lui ceașcă frumoasă. Dar nu a mai avut loc cafelitul acesta. Apoi am și uitat…

În urmă cu câteva zile am văzut că fosta mea colegă Veronica Mihoc de la TVR Timișoara a pus, și ea, pe Facebook, o poză cu un serviciu de cafea vechi și a scris:

„Vă fac o provocare: scoateți-vă cel mai frumos serviciu de cafea pe care îl aveți la păstrare și haideți să ne domnim la o cafea! Și faceți obligatoriu o poză să vedem mândra veselă! De ce românii își umplu dulapurile cu lucrurile bune și folosesc mereu ce-a mai rămas? Întotdeauna mă întrebam de ce ține maică mea cea mai bună veselă în vitrinele din sufragerie, iar noi ne savuram priceperea din farfuriile sau ceștile mai ponosite? Țin minte și acum. Cana mea chiar avea semn o margine ciobită. O îndrăgeam, dar mă uitam mereu cu jind prin geamuri proaspăt șterse, la piesele noi, expuse ca într-un muzeu. În fotografie am o „relicvă” de prin anii ‘80! Dar merită scoasă în lumină!”

Sunt foarte de acord cu ceea ce a scris Veronica. Și, deși fotografia a fost publicată și pe pagina de Facebook a TVR Timișoara, am fost surprinsă să văd că lumea nu a venit cu poze! Eu una aș fi vrut să postez o poză, dar ceștile mele nu se află aici, cu mine… deci nu aveam cum. Însă NU vreau să mă las, chiar vreau să scoatem aceste cești la lumină. Mi se pare foarte interesant. Mă bazez în primul rând pe prietenele mele, să nu mă dezamăgiți! Paticipați. Sper să primesc cât mai multe fotografii!

Ce trebuie să faceți, mai exact?

Să beți o cafea dintr-o ceașcă veche, moștenită, și să faceți poze la ceașcă! Lăsați-vă imaginația să zburde. Aranjați cum vreți voi, beți cafeaua în living, în pat, în grădină, pe terasă, unde vă doriți. Faceți niște fotografii cât mai creative și trimiteți-le la adresa contact@descultaprintimisoara.ro SAU postați-le și pe rețelele de socializare, alături de hashtag-ul #ceascameavintage. Dacă știți să îmi și spuneți ceva despre ceașcă, de exemplu, are o povește ș.a.m.d., nu vă abțineți. Dar și o poză este suficientă!

Termenul pentru realizarea pozelor este de 10 zile. La 26 aprilie voi aduna toate fotografiile și voi face un articol cu ele, aici, pe blog. O expoziție online, ce mai!

Îmi sunteți alături? Bem o cafea împreună?❤️

Exit mobile version