Proiectul „Dormitorul”. Partea a IV-a: 85% gata!

Recunosc sincer că a durat mult mai mult decât m-am așteptat. Mă apucasem de această renovare în luna martie a anului trecut. Mi-a luat ceva – și a costat ceva! A fost – așa cum se spune – mai bine decât m-am așteptat, dar mai rău decât am sperat. Greul a trecut, camera are un aspect foarte OK deja de multă vreme, însă momentul în care voi putea spune că este 100% finalizat este ceva mai încolo, încă.

Mi-am prins urechile la multe faze, unele decizii au fost extrem de grele, portofelul se golea și el din când în când, așa că una peste alta unele lucruri s-au lăsat așteptate. Am învățat foarte multe pe parcurs, astfel că sunt convinsă că la următoarea încăpere renovată îmi va fi mai ușor.

Pat, lenjerie pat: IKEA, pilote: Jysk, suport lampă: IKEA, bec Edison: Baumax, cablu textil și dulie ceramică: Tiffany Art, ghiveci și floare: IKEA, sfeșnice și statuetă cerb: piața de vechituri, decorațiune lemn: Zoltan Butuc, picturi: Alina Inkognito

Starea de fapt a lucrurilor este acum aceasta:

  • în primul rând s-au retencuit pereții, apoi s-a zugrăvit în alb,
  • a fost schimbată podeaua, s-au montat plinte noi, albe,
  • au fost cumpărate și montate patul, noptierele și dulapurile,
  • am realizat acasă un birou și am cumpărat un scaun,
  • s-a cumpărat o comodă cu sertare și au fost montate rafturi pentru cărți,
  • au fost montate lustrele și celelalte lămpi de decor,
  • covoarele… ei bine, am cumpărat vreo 7 covoare și tot nu am ajuns la vreo concluzie clară… mai rumeg aici!

Una peste alta astăzi vreau să vă prezint zona biroului – am avut neapărată nevoie de un mic home office. Lucrez în sistem home-based freelancing, astfel că mi-a fost necesar așa un colțișor.

Poate că vă întrebați de ce am ales ca locul biroului să fie în dormitor… nu am ales neapărat astfel, ci aceasta a fost situația. În forma în care se află acum casa pur și simplu nu am avut un loc mai potrivit de atât pentru a realiza un mic colț de birou. Locuința noastră a fost supusă unor lucrări de renovări extinse în urmă cu vreo 10 ani, dar… timpul a trecut așa de repede! Unele lucruri s-au răblăgit, altele s-au demodat, componența familiei s-a schimbat, astfel că foarte curând vor fi necesare noi modificări. De fapt, acestea au și început odată cu renovarea dormitorului… vor urma, pe rând și următoarele încăperi. Bucătăria se va muta în locul fostei cămare, bucătăria open space va deveni exclusiv living și loc de luat masa, se va renova baia mare și celălalt dormitor, se va renova antreul… iar baia mică a intrat deja în proces de renovare&redecorare. Așa că pentru moment chiar nu am avut niciun colț liber în casă, unul care să fie mai liniștit și mai ferit, în care să pot lucra de acasă. Atunci când mă aflu în România; căci așa cum poate știți, îmi împart viața între Timișoara și Viena, deci nu sunt mereu acolo.

Nici nu mai are rost să vă povestesc ce idei fanteziste am avut în legătură cu biroul… inspirație am avut multă, doar că locul era cam mic, iar bugetul destul de redus. Până la urmă întrucât ideea de bază a fost ca în cameră să mixez mobila albă din PAL cu diferite elemente din lemn natur, am ales să comand pe post de birou o bucată de lemn de stejar, netratată, nenimic. Am comandat-o prin intermediul Pavaje Moșnița Nouă, o societate vecină cu mine și care colaborează cu o altă firmă care aduce diverse piese de mobilier exterior realizate din lemn, pe comandă. Prin ei am reușit să pun mâna pe un blat de lemn exact așa cum mi-am dorit!

Inițial am vrut să montez acest blat direct pe perete, să fie un fel de blat plutitor, dar mi-au explicat bărbații mai cu simț tehnic că este lucru nu prea este posibil și că ar fi de dorit să aibă totuși niște picioare cu o susținere bună acest birou. În timp ce mă gândeam eu ce să aleg între hairpin legs și niște picioare de metal mai industriale (stil masă de berărie), tata a venit cu soluția salvatoare: să folosim picioarele unei vechi mașini de cusut. Mi-a plăcut foarte mult ideea, așa că am trecut la treabă (adică el!) – și a ieșit asta:

 

Foarte mulțumită și bucuroasă am fost, deși odată cu acest birou totuși încă destul de „plutitor” a apărut și problema: unde pun toate lucrurile de care am nevoie? Unde pun imprimanta, dosarele? Unde ascund cablurile și toate cele…? Un alt minus al acestui birou este că aflându-se totuși într-un colț, frumoasele picioare nu ies aproape deloc în evidență… și ar fi meritat! Totuși, îmi place foarte mult și încă mai sunt fericită cu alegerea făcută!

A urmat apoi (la vreo 2 luni după…) un raft pentru cărți. Este un raft în zig-zag, din seria LACK de la IKEA… nu se mai găsește, dar eu am dat de unul pe internet, second hand. Pe perete am ales să pun două fotografii vechi cu noi doi: eu în clasa I – poza clasică în care stai cu abecedarul în față – și soțul meu în clasa a III-a, cu coroniță, atunci când a luat premiul întâi… Pozele le-am înrămat la Ciupi Geam (Timișoara, str. Eugeniu de Savoya), locul meu preferat pentru înrămat diverse.

Pe birou am vrut să pun atât de multe lucruri… abia am reușit să triez cumva. Pentru început am căutat un loc pentru imprimantă (care îmi este absolut necesară și pe care o folosesc zilnic atunci când sunt la Timișoara) și pentru două bibliorafturi, în care țin documentele pe care trebuie să le am la îndemână, respectiv, lucruri de genul plicuri, folii de plastic… Lampa este exact ceea ce mi-am dorit, clasica lampă din metal pentru birou, neagră, pe care o vezi nowadays în toate locuințele trendy… și de care găsești de cumpărat cam peste tot.

Drept decor am adăugat un tablouaș pe care scrie 100% at work și o tăbliță pe care apare Welcome to my little home office. Le-am considerat doza necesară de kitsch. 🙂 Chiar și coasterele au fost alese cu mare grijă (am dorit neapărat ceva alb-negru, unul neapărat cu model Chevron). Cum am simțit nevoie și de niște verde am adăugat 2 ghivece cu flori (artificiale din motive pur practice: nu am destulă lumină în cameră și nici nu sunt acasă mereu pentru a uda flori). 

Suportul de instrumente de scris este un arici din lemn, descoperit întâmplător la un târg de  mobilă și decorațiuni interioare de la CRAFT. Iar pentru depozitarea altor nimicuri foarte necesare am realizat din borcane vechi niște suporturi zic eu foarte drăguțe: am vopsit cu spray negru capacele peste care am montat niște animăluțe din plastic (jucării pentru copii) cumpărate din târgul de vechituri și vopsite de asemenea cu spray negru. Aceste borcane DIY găzduiesc de ex. cărțile de vizită, agrafele de birou, acele pentru capsator…

Îmi place micul meu colț de home office – mai sunt doar câteva detalii de pus la punct și îl voi putea folosi la turație maximă.

Ce ar mai fi de făcut aici? Zona de sub masă trebuie finalizată și ea – de aceea nu am putut să v-o arăt acum, deși v-aș fi prezentat deja soluția trendy pe care am găsit-o pentru mascarea inesteticului coș de gunoi, de altfel foarte necesar. Mai sunt și niște cabluri care atârnă pe acolo și așteaptă răbdătoare să fie aranjate și mascate de soțul meu; scaunul tip Eames nu mă satisface în totalitate (aspect+confort), astfel că mă gândesc serios să îl schimb. Una peste alta, my home office is almost finished!!!

La fel și camera – mai lipsesc doar câteva lucruri, de aceea am ales să spun în titlu că mă aflu la aproximativ 85% din tot 🙂 Va urma!!!

Lista obiectelor:

  • blat stejar birou: Pavaje Moșnița Nouă
  • picioare birou: de la veche mașină de cusut Perl&Löwinger Budapest
  • scaun birou: Jysk
  • raft cărți: IKEA
  • lampă birou: Möbelix Austria
  • bibliorafturi: IKEA
  • flori, ghivece flori: IKEA
  • rame și înrămare: Ciupi Geam Timișoara
  • coastere: Depot Austria
  • tablou 100% at work și Welcome to my little home office: Depot Austria

Nimic nu este întâmplător în micul meu colț de home office! Ați observat ce culoare are ceașca de cafea?❤

4 thoughts on “Proiectul „Dormitorul”. Partea a IV-a: 85% gata!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + five =