Primul eveniment Kabaitan: Vali Răcilă la Viena!

7 mai 2013. Acesta a fost primul nostru proiect: l-am chemat pe Vali Răcilă la Viena. Invitatul special al serii a fost Al Cook, marele bluesman austriac, respectiv, lui Vali i s-a alăturat pe scenă și Erik Trauner de la celebra trupă austriacă Mojo Blues Band. A fost o seară de excepție, cel mai important lucru fiind că am reușit să îi aducem pe aceeași scenă pe acești trei mari artiști de blues. Concertul a avut loc în clubul Replugged, aflat în inima orașului, foarte aproape de Museumsquartier, renumitul cartier vienez al muzeelor.
Fotografiile Dianei Rășină au surprins foarte bine multe dintre momentele serii. Acestea le puteți viziona atât pe site-ul Kabaitan (la secțiunea Evenimente trecute), cât și pe pagina de Facebook a asociației noastre. De data aceasta însă vă vom arăta câteva fotografii din… backstage.
A fost un concert pentru care am muncit foarte mult. Aflându-ne la început de drum, au fost multe nopți nedormite și au existat mari emoții. Dar ne-a ieșit 🙂 În publicul nu foarte numeros – undeva pe la 45 de persoane – s-au aflat nume importante din bluesul vienez, printre care și Sissi Simon și Werner Simon, organizatori de concerte de blues prin asociația lor, BlueSimon.  Aceștia l-au invitat imediat pe SirBlues să cânte în Davis Live Music Club, un club care găzduiește evenimentele lor și care este un loc consacrat al bluesului și jazzului vienez.  Acest concert a avut loc în octombrie anul acesta. Dar Vali Răcilă a mai cântat la ei chiar în cea de-a doua seară de după concertul de la Replugged. Considerăm acest lucru cel mai mare rezultat al demersului nostru de a-l aduce pe SirBlues la Viena: faptul că s-a aflat că există blues și în România, pentru că atunci când am făcut promo pe aici, oamenii ne întrebau mirați: Dar cum, aveți, există blues în România?DA! Acum au aflat, au văzut, au auzit. Cât de frumos a scris Werner Simon despre concert, citiți aici.
Și acum, fotografii inedite, din culise!
Afișe prin Viena:
Alături de cele 100 de afișe pe care le-am avut prin tot orașul, prin programul Kultur Plakat, am mai lipit și noi în locuri special amenajate, bineînțeles, cerând acordul. Despre Kultur Plakat o să mai scriu la un moment dat, pentru că este ceva cu adevărat interesant.
Platou de bun venit – în stil românesc:
Totul a fost homemade, chiar și pâinea! Bineînțeles că nu a lipsit nici pălinca 🙂
Alin a vorbit extrem de mult la telefon înainte de acest concert – aici punea la punct ultimele detalii cu sunetistul:
Vremea a fost frumoasă, natura deja trezită la viață, spre bucuria fetelor din familia Răcilă, pasionate de flori:
Iată și familia Răcilă, imediat după sosire. SirBlues a venit la Viena alături de soția lui, Elena, și cele două fete ale sale: Laura și Junia.
Fotografie rară: Vali Răcilă bând bere!
Ajutoarele cele mai de preț ale tatei: Laura și Junia, cărând chitările 🙂
După cum se vede, a tot fost voie bună! 🙂 To be continued…

One thought on “Primul eveniment Kabaitan: Vali Răcilă la Viena!”

  1. Pe Vali il cunosc mai putin( e mai mic decat mine cu 8 ani) ,dar pe parintii lui i-am cunoscut inca din copilaria mea ,mai ales ca mama mea era prietena cu ei.Au ramas un cuplu renumit in frumoasa statiune VATRA DORNEI ! Imi amintesc cu mult drag de ei si-i urez lui VALI multa sanatate si succes in toate ! Observ ca fetele lui seamana cu distinsa d-na LAURA (mama lui) ! M-as bucura sa vad in albumul lui si poze cu parintii lui ….PACE & ARMONIE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − eight =