Iată că am ajuns – în sfârșit – și la postarea despre cum am organizat primul meu atelier de creație, la Viena 🙂 Important de știut este că înainte de a susține eu însămi un atelier, am participat la foarte multe ateliere susținute de alții, la Timișoara. Cum ar fi o serie de ateliere ale Laurei Dumbravă de la Făbricuța de Idei, printre care și la Atelierul atelierului, un atelier în care am învățat cum se face un atelier 🙂 În fotografiile de mai jos, la un atelier de decor cu pastă structurată și decoupage, tot by Laura.
Însă primul și primul atelier la care participasem vreodată nu a fost unul de-al Laurei, ci unul susținut de Ana-Maria de la Chestiuțe finuțe. A fost un atelier de decoupage, care avea un scop caritabil și a avut loc la Asociația LookInside, sub îndrumarea Denisei Gaal, care a pus recent și bazele unui Atelier de înfrumusețare interioară. Iată o poză de grup de la acest prim atelier la care am fost, în decembrie 2011:
Am participat de asemenea la mai multe ateliere de la Complex Art. Aici, la un atelier de decoupage 3D. Întâmplător am găsit acum poze doar de la ateliere de decoupage, deși am fost la multe altele 🙂
Toate persoanele pe care le-am întâlnit la aceste ateliere de la Timișoara m-au inspirat! Iar atunci când m-am mutat la Viena, m-am gândit că ar fi drăguț ca pe lângă concerte să organizăm – prin Asociația Culturală Kabaitan – și niște ateliere de creație. Și asta pentru că la Timișoara este deja o întreagă nebunie cu handmade-ul: există o paletă foarte largă de oferte de ateliere, și foarte, foarte multe fete cunosc nu una, ci o mulțime de tehnici! Și mi-am zis așa: ar merita și fetele românce de la Viena să descopere bucuria de a face lucru manual, bucuria de a meșteri împreună la ceva, în timp ce socializăm! M-am gândit un pic… doar un pic, și am zis: da, hai să-i dăm bătaie! Plină de emoții am dat drumul invitației la primul meu atelier de handmade: unul în care am realizat coliere din flori textile, cum sunt cele de la MeAndMine.
Primul meu atelier de handmade! Prima… șezătoare Kabaitan a româncelor de la Viena! Unde dincolo de lucru manual am dorit să ne cunoaștem/să ne cunoaștem mai bine și să petrecem împreună un timp de calitate în cadrul propriei noastre comunități.
Am avut nevoie de o doză bună de curaj, și cred că dacă n-aș fi fost la atâtea ateliere, dacă n-aș fi învățat de la Laura Dumbravă cum se face un atelier, și mai ales, dacă nu aș fi avut un minim de training în public speaking și de asemenea, de dicție (dar asta este o altă poveste), nu aș fi avut curajul să lansez invitația. 🙂 Planetele s-au aliniat însă: atelierul a fost absolut minunat! Despre acesta însă, într-o postare viitoare…