Pernă dintr-o veche față de masă croșetată

Am scris aici despre cum pot fi folosite mileurile vechi și ați văzut că ele își găsesc locul și astăzi în casele noastre, dacă știm cum și unde să le plasăm. Mie una îmi vine foarte greu să arunc așa ceva atunci când știu că este lucru manual și s-a muncit foarte mult la acel obiect – mai ales dacă autorul a fost mama sau bunica. Așa că am căutat opțiuni de a le refolosi și am găsit o mulțime de idei. Vezi postarea originală intitulată Cum să decorăm astăzi cu mileurile… de ieri? și lasă inspirația să vină la tine, apoi treci la treabă! Așa am făcut și eu – pentru început am realizat o față de pernă decorativă. Nu mă voi opri însă aici.

2016-01-09 18.17.37

Am avut la dispoziție o veche față de masă croșetată, nu foarte mare, dar măricică și un fel de draperie-perdea veche asemănătoare la prima vedere pânzei de sac. Am croit fața de pernă și am tăiat o bucată din fața de masă – sună cam dur, dar măcar am refolosit-o, nu zace în fundul unui sertar sau dulap, ci va fi expusă și admirată în living! Iată ce a ieșit după doar un sfert de oră de croit și cusut:2016-01-09 18.54.17

Simplu, dar de mare efect! Urmează să mai fac încă una aproape identică (mai am jumătate din fața de masă și mai am și din perdea-draperie, respectiv, încă o pernă de aceeași mărime). Apoi voi mai realiza câteva și în baza celorlalte idei pe care le-am mai adunat de pe internet, pentru a face un întreg aranjament de astfel de perne decorative. Mi se par foarte faine și cozy!

Inspirația mea a fost asta și mai urmează asta:

105623232_42ab9661ceddadddf97120cd17f74533 perini_20

(sursă foto aici și aici)

One thought on “Pernă dintr-o veche față de masă croșetată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 7 =