Chalk paint = vopsea cretă. Așa și arată suprafețele vopsite cu Annie Sloan Chalk Paint: ca și cum ar fi fost dată cu niște praf de cretă. Se găsește nu doar pe alb, ci în toate culorile posibile, în niște nuanțe incredibil de frumoase!
(sursa foto)
A fost inventată cu vreo două decenii în urmă de o doamnă din Anglia, Annie Sloan. Este o vopsea pe bază de apă, care nu pute deloc și se usucă foarte repede. Cea mai mare minune legată de această vopsea cretă vopsea este însă faptul că se poate da pe orice suprafață, fără ca aceasta să fie tratată în vreun fel: nu este nevoie să o șmirgluim, nu trebuie să o tratăm. Minunat, nu-i așa? Mai mult decât atât, suprafața respectivă poate fi de orice natură: lemn, PAL, lăcuită, pereți, plastic, ceramică, sticlă… Cu această vopsea se pot vopsi chiar și materiale textile! Cred că v-am convins deja!
Este perfectă pentru proiectele shabby chic: cu vopseaua aceasta este aproape o joacă de copii să vopsești o mobilă veche, dându-i un cu totul alt aspect. Mie una îmi place foarte mult mobila vopsită în alb, când vopseaua este tocită/scorojită pe alocuri (nu întâmplător, ci voit). Acesta este stilul shabby chic: mobilă și decorațiuni vintage sau cu aer vintage / mobilier vechi recondiționat sau mobilier nou vopsit astfel încât să arate vechi. Este un stil romantic, preferat desigur de femei, în care predomină albul și cremul, florile, dantela…
(sursa foto)
Câteva poze poate că vă vor convinge mai degrabă și vor exemplifica mult mai bine ce înseamnă să vopsești mobilă sau decorațiuni cu Annie Sloan Chalk Paint!
Iată câteva dintre proiectele unei bloggerițe din Ungaria, pe care o admir: Bianca de la Bluer Design, din Budapesta.
Înainte și după:
Este wow, nu-i așa? Să recunoaștem că nimeni n-ar fi băgat în casă această comodă așa cum arăta ea înainte. Și iată ce se poate face cu puțină vopsea…
Să continuăm…
Un scaun vechi:
Toate fotografiile before & after sunt de la BLUER DESIGN (Budapesta)!
Vopseaua aceasta trebuie finisată întotdeauna cu o ceară specială, altfel se va lua de pe mobilă la fel ca praful de cretă. Înainte de a da mobila cu ceară, ea trebuie șmirgluită pe la colțuri și pe porțiunile cu sculptate. Ceara aplicată poate fi simplă, transparentă, sau închisă la culoare, ceea ce va conferi mobilei un aspect antichizat. Despre toate acestea vom mai vorbi însă pe larg, în viitor. În următoara postare vă voi arăta cum am preparat acasă o vopsea de acest gen. (Annie Sloan Chalk Paint nu se găsește în România și nici nu costă tocmai puțin.)
To be continued!
Ma bucur ca cineva s-a gandit sa scrie despre Chalk Paint. Eu folosesc deja toata gama de produse de la Annie Sloan ( din septembrie 2014). Culorile sunt absolut superbe.
Nu stiu pana acum de unde ati facut rost de Annie Sloan Chalk Paint, dar de acum se gaseste si in Romania: http://www.anniesloan.com/stockists/europe/romania/allmycrafts-1517
Szia Melinda, én vagyok az, írtam volt a Hobbi bútorfestők csoportban, Temesvárról. Bécsben (is) élek, így innen vettem.
Daca va poate fi util, o vopsea asemanatoare, Chalky Paint din gama Americana Decor de la Deco Art (USA), puteti gasi in magazinul nostru – CraftMall.ro – impreuna cu intreaga gama de ceruri si vernisuri de protectie si mediumuri pentru mobilier, accesand sectiunea Home Decor: http://www.craftmall.ro/culori-vopsele-decorative-c-762.html.
Minunat…ador acest stil iar informatiile tale sunt f utile si binevenite..salutari din Deva(Hunedoara), cu drag Noemi