Site icon Desculță prin Timișoara

O bucurie să faci duș în noua baie! (Partea a II-a)

A trecut mult, mult timp de când am scris articolul despre planurile de renovare a băii principale… A trecut mult timp și de când am scris partea I a poveștii despre baia gata renovată. V-am rămas datoare, însă, cu pozele finale! A trecut aproape un an de când baia este gata (so to say…). Căci, să știți că până și acum mai lipsesc două-trei lucrușoare mărunte…

Lucrările au avut loc, după multe amânări din motive obiective, în martie 2018 și s-au întins pe aproximativ două-trei săptămâni. În acest moment, baia este gata în proporție de 95%, dar pentru a ajunge la magicul 100%, mai am nevoie de timp și inspirație. Ultimele detalii sunt întotdeauna foarte dificil de aranjat.

Acesta a fost moodboard-ul meu, la început de drum

A fost șantier în toată regula

În primul rând am spart tot, am înlăturat faianța și gresia veche și am retencuit pereții. S-a zugrăvit în alb, s-a pus faianță și gresie nouă (Hornbach). Vana veche a rămas, chiuveta a fost schimbată (Dedeman), la fel și bateriile (Aliexpress). Am renunțat la perdeaua de duș și am montat un paravan de sticlă, special pentru vană (Hornbach). Dintr-o sticlă goală de Jack Daniel’s am făcut un dispenser pentru gelul de duș bărbătesc.

Am adăugat câteva nimicuri de altfel foarte importante, de ex., accente de lemn, pentru a mai „îndulci” atmosfera rece dată de atât alb și așa de multă faianță (necesară, din păcate). Și niște decorațiuni, desigur – lumânări, fotografii înrămate, săpun de casă decorativ, coșuri împletite etc. (Pepco, IKEA, Kik, Tedi, Libro).

O veche mașină de cusut a devenit suport pentru chiuvetă, a fost o idee nebunească la care am ținut foarte mult și nu îmi pare rău, îmi place foarte mult cum arată, dă un aer special băii! Blatul vechi de lemn l-am dat cu ulei de in (Hornbach) și trebuie să vă spun că funcționează perfect, respinge apa și arată foarte, foarte bine, lemnul a revenit la viață odată ce a fost „mângâiat” cu acesta.

Oglinda de deasupra chiuvetei este un model vechi de la IKEA, dispenserul și suportul pentru periuțe le-am cumpărat de la Pepco.

Știți deja că îmi place mult să mixez vechiul cu noul, am ales și de această dată să păstrez și elemente moștenite de la bunici. De data aceasta a fost vorba nu numai de mașina aceasta de cusut, ci și de lustră, pe care am lăsat-o la locul ei. Am păstrat și vechea ușă din lemn, pe care am vopsit-o în gri deschis, cu vopsea Annie Sloan; apoi am montat niște cârlige pentru halate de baie, cumpărate de la Pepco. Coșul de rufe este dintr-un târg de vechituri, grilajul de lemn pe care pășim când ieșim din vană este de la IKEA, covorașul anti-alunecare din vană este de pe Aliexpress.

Ce mai lipsește?

O creangă (da, o creangă pur și simplu!) pe care voi monta niște cârlige negre, metalice pentru prosoape; un mic dulăpior alb în colț; o plantă verde, curgătoare. Inspirația pentru aceste lucruri vine de pe Instagram, iată screenshot-urile:

Oricum, deja este o bucurie să faci duș în această nouă baie. Este exact cum mi-am dorit! ♥️ Deși a fost on a budget. Vă încurajez să îndrăzniți să fiți altfel, o idee mai neobișnuită poate da un farmec aparte locuinței voastre!

Exit mobile version