Mult așteptatul REVEAL: așa arată acum dormitorul!

V-am rămas datoare cu un articol… cu cel în care vă arăt dormitorul renovat anul trecut. A trecut ceva vreme de când ne-am apucat de această renovare, a durat, dar este normal într-un fel. Drept să vă spun, nici acum nu este 100% finalizat, dar într-o proporție de 95% este, totuși, gata. Ultimele touch-uri mai lipsesc. Și sunt și lucruri care nu au ieșit întocmai cum mi-am dorit. Una peste alta, ne place amândorura noul nostru dormitor și ne simțim tare bine în el.

Haideți să vedem! De aici am plecat:

Mie mi-a plăcut această cameră a mea – camera mea de domnișoară – care avea un aer de studiou, fiind foarte încărcat. Renovarea a fost imperios necesară din trei motive: podeaua s-a distrus sub mochetă, aveam nevoie de o altă configurație dat fiind faptul că acum dormim acolo doi ♥️ și în plus gusturile mele s-au schimbat foarte mult în ultimii ani. Îmi doream altceva! Această poză este tot una „before”:

Atenție, va fi un articol cam lung!

Am scris aici despre planurile mele cu renovarea, iar prin martie 2016 ne-am apucat de treabă. Primele săptămâni au fost dezolante. Am scos podeaua, am turnat șapă, am așteptat să se usuce… am turnat încă un strat de șapă autonivelantă etc. Au fost momente când nu credeam că vom ajunge la capătul renovării.

Am retencuit pereții și am zugrăvit totul în alb. În sfârșit începea să arate cumva. Când am montat și podeaua, eram deja în al nouălea cer!

Odată ce am montat și plintele pe care am dat o mică avere, camera a arătat cu adevărat demențial! Am ales plinte albe, late, din MDF – nu m-a interesat cât costă, asta era ceea ce am vrut! Știam că va conta foarte, foarte mult la aspect!

Despre cum a mers treaba am mai scris aici. La finalul lunii aprilie am considerat că s-a făcut cam un sfert din ceea ce trebuia făcut și am scris un nou articol aici. Totul în jur era nou și curat, aveam un pat și niște dulapuri, deci camera era locuibilă.

dormitory

Cu zona patului mi-a fost cel mai ușor, aici am cam știut ce vreau, totul s-a legat, chiar și decorațiunile – până în cele mai mici detalii. Nu prea am întâmpinat greutăți nici la dulapuri. Am ales mobilă albă, simplă de la IKEA și am combinat cu elemente DIY din lemn, cum ar fi noptiera realizată dintr-un butuc (vezi aici). Și dulapurile le-am hack-uit, am aplicat niște mânere mai deosebite – niște bucăți de creangă, mai exact (despre asta am scris aici). Am recondiționat și o sobă veche din fontă (vezi aici) în care avem niște lumânări cu care facem o atmosferă romantică în serile lungi de iarnă.

dormitory

Cu restul m-am… scremut destul de mult: noptierele, draperia, perdeaua, zona biroului s-au făcut foarte, foarte greu, pentru că a fost nevoie de implicarea mea personală și de asemenea de ajutorul unor alte persoane. De ex. tata a meșterit la o mulțime de lucruri, croitoreasa mi-a cusut draperia, moții din Apuseni mi-au făcut blatul pentru birou etc., astfel că nefiind vorba despre a comanda ceva de pe internet, ci de mai mult de atât, a durat.

noptieră butuc

Dacă nu ați văzut până acum garnișă din… coadă de sapă, vedeți acum! Se pot spune multe despre mine atunci când renovez: că sunt nerăbdătoare, așa că iau decizii pripite și mă răzgândesc apoi des… Cu siguranță însă nu duc lipsă de curaj și de idei nebunești. Mie îmi place maxim cum a ieșit!

Lămpile le-am meșterit tot eu din niște boluri pentru fructe. Desigur, am ales becuri tip Edison. Atunci când merg pe DIY nu caut mereu să economisesc, uneori este vorba pur și simplu de faptul că vreau ceva altfel. Nici nu știu dacă am ieșit neapărat mai ieftin, că am dat oricum o mică avere pe cablul textil și pe fașungurile ceramice.

Cam prin ianuarie 2017 camera era în sfârșit gata într-o proporție de 85%… și vreau să vă zic că de atunci lucrez la restul de 15%. Da! Am ales cu greu unele piese, m-am tot răzgândit (covoare am cumpărat vreo 6 și tot nu sunt mulțumită 100%) etc. În cea de-a patra parte din saga cu renovarea dormitorului (vezi aici) am scris despre cum am gândit colțul cu home office, pe care trebuia neapărat să îl includ în dormitor. Scaunul cred că va fi schimbat în curând, nu mă mulțumește cel pe care l-am ales.

dormitory

Mai prin primăvara acestui an am găsit și o comodă așa cum mi-am dorit, vă spun sincer însă că zona în care se află ea nu mă mulțumește. Pur și simplu oricât aș fi încercat să fac și acolo ceva la nivelul la care se află designul în restul camerei, nu mi-a ieșit. Comoda este superbă, este din lemn, mai mult decât atât, este o piesă de designer (cumpărată dintr-un outlet), însă nu îmi place nicicum partea aceea a camerei. Nu am găsit un loc potrivit nici oglinzii, mă gândesc serios să o scot cu totul din cameră. O să mai studiez problema!

dormitory

O altă greutate pe care am întâmpinat-o a fost cea a alegerii covorului. Am cumpărat un superb covor oltenesc, dar nu s-a potrivit nici ca mărime, nici ca formă. Era și mult prea colorată, mă obosea. Am cumpărat unul mult mai mic, tot din lână, nu m-a dat pe spate nici acela. Am cumpărat apoi două covorașe mici de tip cergă, și într-un final, și o cergă originală, mare și minunată, de la www.sapantamaramures.ro.

Acum începe să se lege, deși încă mai este ceva ce mă nemulțumește, nu nimeresc exact forma și mărimea potrivită. Mi se pare chiar că ar funcționa cel mai bine fără niciun fel de covor. Dar atunci când ești desculț, este totuși mult prea rece podeaua fără ceva textil în fața patului sau dulapului.

cergă

Îmi dau timp însă și asta vă recomand și vouă: lăsați-vă timp pentru decizii, nu vă grăbiți! Pe mine mă caracterizează nerăbdarea, dar adevărul este că pentru a face un lucru de calitate, ai nevoie de timp de gândire, căutare, informare.

La final vă las linkurile tuturor articolelor pe care le-am scris până acum despre renovarea dormitorului.

☞ Proiectul anului: Renovarea & redecorarea dormitorului

 Proiectul „Dormitorul”: Partea a II-a

 Proiectul „Dormitorul”: Partea a III-a: pe 1/4 gata!

 Proiectul „Dormitorul”: Partea a IV-a: 85% gata!

 Covorul oltenesc cumpărat din București

 Vechea sobă a bunicilor – decor în noul meu dormitor

 Fii creativ! Fă-ți o noptieră-butuc!

 IKEA hack: dulapuri Dombas cu un touch organic

 Cergă de Săpânța și pat de la IKEA? Da, de ce nu?

Îndrăzniți să aveți idei mai altfel! Rezultatul va fi spectaculos! :*

5 thoughts on “Mult așteptatul REVEAL: așa arată acum dormitorul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − five =