Măsuță LACK de la IKEA, în haine noi!

Acum ceva vreme am cumpărat la IKEA o măsuță LACK albă. Era redusă la jumătate de preț, pentru că avea urme de la o bandă adezivă ce fusese aplicată pe ea. Am știut încă de atunci că voi face ceva cu ea, și iată că a sosit acel moment. Am vopsit-o în roz și am transformat-o într-o măsuță chic, foarte romantică și feminină! Este de vânzare.

b&aCum am făcut? Iată punctul de plecare: o măsuță albă, cu un defect vizibil.

2Am apelat la vopseaua mea minune: vopseaua cretă preparată acasă (carbonat de calciu + de 2x atâta vopsea lavabilă + pigment). Pentru culoare am adăugat vopsea acrilică roșie. Pentru că am folosit tot tubul de vopsea acrilică (75 ml), iar cantitatea totală de vopsea-cretă preparată era puțină, credeam că va ieși roșie masa. Nu. :)) DAR am obținut o nuanță superbă de roz, care m-a lăsat cu gura căscată – și mie nici măcar nu-mi place rozul!

5În timp ce vopseam masa, culoarea arăta cam așa:

6Am fost dezamăgită un pic atunci când a început să se usuce și a devenit muuuult mai deschisă la culoare. M-am apucat să dau cu șmirglu pentru acel efect shabby chic.

8 9Între timp m-am obișnuit cu nuanța mai deschisă de roz și mi-a plăcut chiar mai mult așa. Știam însă că se va mai închide atunci când o să dau cu lac sau ceară. (Eu am ales lacul de data aceasta.) În fotografia de mai jos piciorul este lăcuit deja:

10Șiiiiii… ta-dam, fotografiile cu măsuța gata. Într-un final, când s-a uscat și lacul, culoarea nu mai era nici închisă, nici deschisă, a ieșit ceva… între.11 13 15 17

Cum vi se pare? Eu o văd într-un ambient romantic, feminin, boem, eclectic… you name it!

 

3 thoughts on “Măsuță LACK de la IKEA, în haine noi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − one =