lapte de pasăre

Lapte de pasăre = Madártej = Vogelmilch = Floten Island

Delicios laptele acesta de pasăre! Pe cât de nostimă denumirea, pe atât de gustoasă treaba. Și este destul de simplă rețeta: pentru lapte de pasăre aveți nevoie doar de 5 ouă, 1 litru de lapte, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 8 linguri de zahăr. 

lapte de pasăre

Se separă gălbenușurile de albușuri.

Gălbenușurile se mixează cu cele 2 pliculețe de zahăr vanilat și cu 3 linguri de zahăr.

Separat, albușurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr.

Laptele se pune la fiert – la foc mic! – într-o oală suficient de mare ca să aveți loc să manevrați „norișorii”.

Se formează „norișorii” din spuma de albușuri și se așează în laptele care fierbe încet.

Se întorc, cu grijă, și pe cealaltă parte. Nu trebuie lăsate mult!

Apoi se scot cu o lingură sau o spumieră, și se așează într-un vas.

După ce am gătat cu „norișorii” de albuș,  oala cu lapte se ia de pe foc.

Se toarnă într-un alt vas (mai mult ca sigur laptele se va prinde un pic pe fund!).

Se lasă câteva minute la răcit, ca să nu fie fierbinte-fierbinte, și se adaugă gălbenușurile. Se amestecă.

Se așează frumos „norișorii” deasupra și gata, se fuge după boluri și linguri, căci urmează… degustarea!

Glumesc, trebuie lăsat la răcit… Dar dacă nu mai aveți răbdare, laptele de pasăre este gustos și așa, cald.

Poftă bună la lapte de pasăre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =