Introducing you: MeAndMine Shabby Chic!

De cel puțin un an citesc despre tot ceea ce se poate face cu o minunăție de vopsea: ANNIE SLOAN CHALK PAINT.

Am aflat despre ea de pe un blog din Ungaria: BLUER DESIGN. Bianca, proprietara acestui blog este o persoană minunată, pe care o admir sincer și pe care cu siguranță că o voi cunoaște și personal – într-o bună zi. Am stabilit deja o întâlnire cu ea – la Budapesta, dar am fost nevoite să o amânăm. Eu sunt sigură însă că ne vom vedea cândva, pentru că împărtășim acum pasiunea pentru mobila recondiționată în stil shabby chic. Ea este o maestră deja, eu abia acum învăț.

Despre toate acestea vom vorbi mai pe larg în postări viitoare: voi scrie despre vopseaua minune, despre stilul shabby chic, voi posta tutoriale, veți avea ocazia să urmăriți proiectele mele etc. S-o luăm încet, însă!

În România vopseaua aceasta nu se poate cumpăra. Abia a apărut și pe piața din Ungaria. Se găsește însă în Austria. Pentru că nu am apucat – încă – să ajung în orășelul austriac din care îl pot achiziționa, dar și pentru că prețul ei este destul de piperat, pentru primele mele proiecte shabby chic am decis să folosesc o variantă home-made, bazată pe o rețetă primită de la autoarea unui alt blog din Ungaria: KUCORGÓ ÖKORGANIZÁCIÓ.

Incredibil, dar adevărat: varianta home-made se compune dintr-un praf foarte ieftin, numit carbonat de calciu, la care se adaugă apă + vopsea lavabilă! Suprafața dată cu acest amestec trebuie dată însă cu o ceară specială. La fel se face însă și după vopseaua originală Annie Sloan Chalk Paint.

Mai pe larg, cu o altă ocazie, așa cum am spus și mai sus! Vor urma tutoriale și ateliere, așadar stați pe aproape! 🙂

Deocamdată vă las cu niște poze before & after ale primelor mele proiecte shabby chic. Nici nu vă puteți imagina în ce minunății se pot transforma niște vechituri de care toată lumea se străduiește să se descotorosească.

Iată rama HANNA:

rama oglinda before & after

Rama ALEXANDRA:

b&a4

Rama KINCSŐ:

b&a

3

Toate aceste rame vor încadra oglinzi 🙂

To be continued… 🙂

 www.facebook.com/MeAndMineAccessories

 

6 thoughts on “Introducing you: MeAndMine Shabby Chic!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − two =