Haina nouă a cuierului

Cuierul acesta a fost al mătușii mele. Printr-un concurs de împrejurări a ajuns la noi. A stat vreo 2 ani într-o încăpere pe care o folosim – temporar – drept depozit. Nu știu de ce a fost adusă aici – dar poate că tocmai pentru că cineva acolo sus știa că eu voi dori într-o zi să îl vopsesc în stil shabby chic. 🙂 Recunoașteți că ați fi aruncat imediat acest cuier? Cam asta aș fi vrut să fac și eu, chiar i-am spus într-o zi tatălui meu de ce a adus cuierul acasă la noi, ce vrea să facem noi cu așa o mobilă veche și urâtă. Dar… într-o zi m-am uitat cu alți ochi la el. Și-am zis: îl voi vopsi într-o zi! Zis și făcut.

Înainte & după:

b&a

Nu este finalizat 100%, mai urmează să primească un alt gen de oglindă (aceasta am pus-o acolo doar pentru fotografie) și niște agățătoare noi. Îmi place foarte mult cum a ieșit, deși rezultatul nu este perfect. Nici nu trebuia să mă apuc așa repede de o piesă de mobilier atât de mare… mai am de învățat… dar nu mai aveam răbdare!!!

Cum am făcut?

În primul rând, am vopsit-o cu vopseaua minune: un chalk paint în variantă home-made, pentru care nu a fost nevoie de niciun fel de pregătiri gen șlefuire etc. – deși cuierul era dat cu ceva lac! Acesta este motivul pentru care vopseaua aceasta este o minune! Nu am făcut decât să curăț suprafața de praf și de… păianjeni. 🙂

3

Am dat în două straturi. Primul strat a ieșit foarte… dungat, a și râs familia de mine… Nu pricepeau ce vreau să meșteresc eu acolo :)) După al doilea strat de vopsea cuierul arăta deja super! Am dat cu șmirglu pe colțuri, pe muchii, dar mai ales pe zonele sculptate. În asta constă frumusețea acestor piese de mobilier vopsite în stil shabby chic: în alb și în faptul că îi dăm un aspect tocit, învechit prin șmirgluire.

6

8

De altfel, cuierul acesta este destul de practic: are loc atât pentru pantofi (jos), cât și pentru pălării (sus), agățătoare, oglindă și… două suporturi speciale, ca niște vaze, pentru… umbrele! Acestea se pot scoate și goli de apă. 🙂

Mobilierul vopsit cu acest tip de vopsea trebuie tratat cu ceară sau cu lac. Eu am am ales acum lacul (unul pe bază de apă). Fotografiile au fost efectuate însă înainte de lăcuire.

Despre acest tip de vopsea am mai scris aici și aici.

Rămâneți pe aproape, mai urmează și alte proiecte!

3 thoughts on “Haina nouă a cuierului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =