Friptură de porc în bere

Este WOW! Cu adevărat wow! Dar numai dacă lăsați carnea să și stea în condimente. Într-o zi am făcut friptura aceasta în grabă, am pus condimentele peste carne și am și băgat tava în cuptor… Ei bine, gustul nu a fost deloc același. Respectați așadar regula de aur: lăsați carnea condimentată în frigider o oră, două, trei, să se odihnească puțin! Dacă o înfoliați sau o băgați într-o pungă este și mai bine. Pregătiți carnea de dimineață și astfel, la prânz, atunci când o veți frige, condimentele vor fi întrepătruns, deja, bine carnea.

***

friptură de porc în bere

Se taie carnea felii și se ung feliile de carne pe ambele părți. Se folosește doar carne de porc de casă sau dintr-o sursă de încredere, să fie de calitate; și dacă se poate, ceva mai grasă!

Condimentarea se face cu următorul amestec: 2-3 căței de usturoi zdrobiți, sare și piper după gust, 1 linguriță de boia dulce, 1/2 linguriță de ienibahar, 1/2 linguriță de chimen și 1 lingură de oțet (de preferință, balsamic). friptură de porc în bere

friptură de porc în bere

Se acoperă cu folie și se lasă carnea în frigider pentru o oră sau două. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, lăsați mai mult. Cu atât mai bine! După ce condimentele au întrepătruns bine carnea, feliile se frig foarte scurt într-o tigaie, pe ambele părți. Se ia apoi o tavă potrivită pentru a fi băgată la cuptor și se unge cu puțin ulei. Se așează feliile de carne în tavă, iar alături de carne, următoarele legume, care în prealabil au fost călite și ele puțin în ulei: 2 cepe medii, niște morcovi și țelină.

friptură de porc în bere Peste toate acestea se toarnă puțină bere și se aruncă în tavă și două-trei frunze de dafin.

friptură de porc în bere

Se adaugă și puțin bulion și se lasă în cuptor pentru aprox. o oră și jumătate, la 200 de grade. Mai verificați din când în când și adăugați apă, dacă a scăzut prea mult. Toate gusturile din tavă se vor amesteca foarte bine în aburii rezultați, iar carnea va avea un gust splendid!

friptură de porc în bere

Când friptura este gata, feliile de carne se scot din tavă, iar tot restul (excepție, desigur, frunzele de dafin) se dau prin robotul de bucătărie pentru a forma un fel de sos, care se va pune în farfurie peste carne. Are un gust… mmm!

friptură de porc în bere

friptură de porc în bere

Friptura aceasta se potrivește cel mai bine cu pireu de cartofi, eventual cu niște murături.

Poftă bună! La final, beți o bere rece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + eight =