Site icon Desculță prin Timișoara

Fasole verde la tigaie – rețetă inspirată de un concediu petrecut în Turcia

fasole verde

În Turcia, în concediu, am tot comandat la hotelul la care am stat – Dalya Life Göcek – un platou care se chema „mixed cold starters” și care conținea printre altele (pe lângă fasole boabe + renumitele dolma + vinete + uneori și o cremă de brânză cu mirodenii ș.a.m.d.) și o mâncare de fasole verde.

Acasă am tot vorbit despre acel platou, și mai ales despre fasolea verde, pe care am încercat să o preparăm și noi. Rețeta originală nu știu care este, dar am improvizat și se pare că mi-a ieșit! Cum am făcut?

Am spălat și curățat fasolea verde și am tăiat-o mai mărunt.

Am pus pe foc niște apă cu sare și am adăugat fasolea. Am lăsat la fiert, acoperit.

Am curățat o ceapă, am tocat-o mărunt, la fel am procedat și cu niște roșii. Am tăiat și un morcov mai mic.

Toate acestea le-am înăbușit într-o tigaie, în puțin ulei, amestecând des (am început cu ceapa, apoi am adăugat restul).

La un moment dat am adăugat și puțină apă, apoi două linguri de sos de roșii și o lingură de pastă de ardei roșu (gen Piros Arany). Am mai pus sare, piper, mărar, busuioc și usturoi. Am tot amestecat și am lăsat să dea în clocot. Am adăugat fasolea verde.

Am lăsat pe foc până mi s-a părut că fasolea verde a devenit suficient de moale.

Culmea că mi-a ieșit! Avea cam același gust ca-n Turcia 🙂

Încercați și voi? Poftă bună să aveți, dacă da!

Exit mobile version