Desculță prin Thailanda – Partea a VIII-a. Recomandări pentru Koh Chang

În al treilea articol din seria despre călătoria noastră din 2015, din Thailanda, am scris cum și de ce am ales să ne petrecem concediul în partea de est a țării, pe Koh Chang, o insulă mai puțin populară și mai puțin dezvoltată.

Sursa hărții: www.koh-chang-guide.com

Dacă alegeți și voi destinația Koh Chang, vreau să vă recomand câteva locuri deosebite de pe această insulă. Când merg în concediu, îmi place să descopăr locuri noi, de aceea plecăm mereu în plimbări lungi, pentru ca pe drum să găsim tot felul de „comori”. Căutăm restaurante, baruri, terase cu atmosferă deosebită, cu mâncăruri altfel, cu view diferit și cu personal fain. Este unul dintre motivele pentru care nu suntem fanii pachetelor all-inclusive (deși au și acestea avantajele lor indiscutabile și mai mergem și noi, rareori, la all-inclusive). Ne place să pornim la drum atunci când urmează să luăm masa și să mâncăm de fiecare dată într-un alt loc. Este ca o vânătoare. La fel am făcut și pe Koh Chang, unde am descoperit mai multe locuri reușite. Iată câteva dintre ele!

*

Lisca Beach – terasa unui italian însurat în Thailanda

Pe plaja Ban Laem Ngop, într-un loc oarecum ascuns, am dat de o terasă numită Lisca Beach. Un loc fantastic! Aici am petrecut cel mai mult timp, pentru că avea o atmosferă extraordinară – și am ales să stăm pe-acolo chiar dacă prețurile erau mult mai mari decât în altă parte. Am descoperit întâmplător locul, iar fiind atât de remote, nu era deloc aglomerat. Nu îmi place să ascult muzică pe plajă, dar aici era în surdină și se potrivea perfect cu întinsul peste sacii umpluți cu nisip, sub acele umbrele mici sau mari…

Și nu aveau Wi-Fi! Nu era o întâmplare, ci făcea parte din concept, întrucât lângă bar scria clar: „Nu avem Wi-Fi, stați de vorbă unii cu alții, bucurați-vă de vacanță, de parcă ar fi 1993!” Chiar și mie mi-a plăcut ideea, deși sunt foarte dependentă de internet…

Lisca Beach este afacerea unui italian mutat aici după căsătoria cu o localnică. Așa că oferă atât specialități locale, cât și mâncare italiană. Am și stat de vorbă puțin cu Roberto, care ne-a explicat că în afara corturilor pe care le oferă spre închiriere în spatele terasei, mai are și camere foarte confortabile într-o vilă mai luxoasă, într-o altă parte a insulei. Ne-a plăcut mult la Lisca Beach, a fost un loc foarte relaxant!

*

Warapura – locul cel mai potrivit pentru privit apusuri de soare

Un alt loc super a fost terasa unui loc de cazare, numit Warapura. Și pe acesta l-am descoperit întâmplător. Ne-a plăcut și am revenit de mai multe ori, mai ales pentru că era un loc fantastic pentru privit apusuri de soare. Era un lounge cu specific local, cu tot felul de perne-culcușuri tipic asiatice. După-amiezile toată terasa era scăldată în soarele portocaliu al apusului, motiv pentru care multă lume venea aici special pentru asta.

Ceva ce vă arăt mai rar: o poză cu noi. Vor mai urma, însă 🙂  Aici se serveau niște shake-uri demențiale (printre care și mango lassi, favoritul meu).

*

Stone Free Blues Bar – un bar de blues în acest colț de Thailanda

Spre marea noastră uimire, am dat și de un bar de… blues! Chiar nu ne-am așteptat la așa ceva, mai ales pe o insulă atât de puțin cunoscută. Imediat ce am pășit în Stone Free Blues Bar, de pe perete ne privea marele chitarist american de blues, B. B. King, pe care noi am avut ocazia să îl vedem și live, la Viena.

Alături, o fotografie cu Johnny Winter, pe care de asemenea l-am văzut live, de data aceasta în România, la Festivalul de Blues de la Sighișoara. Alin fiind un mare fan al acestui gen de muzică, vă dați seama ce bucurie a fost pentru noi acest blues bar.

Mie mi-a plăcut deosebit că a fost ridicat și amenajat din tot felul de resturi de materiale de construcții, scânduri și șipci, decorat cu obiecte handmade și second hand, dând dovadă de multă, multă imaginație! Iar mâncarea – demențială și la prețuri foarte bune. Dacă ajungeți vreodată aici, vă recomand să cereți sticky rice.

*

Chow Lay Seafood – un restaurant ridicat direct peste apa mării

Al patrulea și ultimul loc despre care vreau să vă spun este Chow Lay Seafood. Un restaurant ridicat pe mare, practic: construcția stă pe niște stâlpi de lemn, chiar în apă, ceea ce îi conferă o atmosferă foarte holiday-like.

Aici se gătește pește și seafoods: totul a fost delicios, iar apropierea de apă, de vis. Totuși, deși ne-a plăcut atât atmosfera, cât și mâncarea, nu am mai revenit. Motivul: am găsit foarte respingător faptul că vasele erau spălate la o chiuvetă improvizată, iar apa murdară se scurgea direct în mare. Dacă au spălat vasele cu detergent, nu cred că era OK pentru apa mării, iar dacă le spălau fără detergent, nu cred că era OK pentru noi. Oricum ar fi fost, mi s-a părut o idee cel puțin nebunească ca apa de la vase să ajungă în mare – probabil cu tot cu resturile de mâncare.

Dacă acest aspect nu vă deranjează, restaurantul chiar merită, mâncarea este proaspătă și bună.

Și nu uitați: descoperirea unor locuri noi, în fiecare zi, poate chiar la fiecare masă, este una dintre cele mai interesante lucruri pe care ți le poate oferi o vacanță. Explorați cât mai mult!

*

Thailanda este visul oricărui călător. Este, probabil, prima idee pe care o ai atunci când vrei să descoperi Asia. Drept să vă spun, asta recomand și eu. Pleci pentru prima oară în Asia? Cel mai bine este să alegi Thailanda, țara zâmbetelor

(Seria aceasta de materiale a apărut pentru prima oară pe portalul Hello Magyarok din Budapesta, în 2015, anul în care am vizitat pentru prima oară Thailanda. Articolele sunt traducerea și adaptarea articolelor originale în limba maghiară.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − eleven =