vulcan

Desculță prin Lanzarote (6). Experiențe de trăit pe insula aceasta magnifică

Insula Lanzarote are multe de oferit! Iar noi nu am ezitat să vedem și să experimentăm cât mai multe dintre lucrurile pe care le găsești aici. Unul dintre cele mai tari lucruri pe care le-am făcut a fost să mergem să vedem apusul de soare peste conurile vulcanice. Dar am fost și la plane spotting, la pescuit și la mângâiat măgari. Să vă spun cum a fost!

vulcan

Apus de soare și stargazing pe vârful unui vulcan

Experiența aceasta am rezervat-o pe Airbnb și era să o ratăm complet, pentru că vremea nu a ținut cu noi. Într-un final, pot să spun că am ratat experiența numai pe… jumătate. În sensul că am văzut apusul de soare, dar nu am văzut stelele. 😁 Una peste alta, a fost o seară deosebit de frumoasă, care a meritat tot efortul!

Potrivit prezentării de pe Airbnb, experiența aceasta consta într-un scurt hiking în urma căruia ajungeam în vârful unui vulcan mai retras. De acolo puteam urmări un apus de soare peste alte conuri vulcanice, iar după lăsarea întunericului am fi privit stelele.

Din păcate, ca să vezi, seara în care aveam rezervare pentru această experiență a fost singura în care peste Lanzarote au venit niște nori foarte denși. Nu mi-a venit să cred cât ghinion putem să avem. Aproape că și ploua în momentul întâlnirii cu ghidul nostru. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în nicio altă seară. Mereu a fost senin.

nori lanzarote

Artis, ghidul nostru (mutat aici din Letonia) a decis că merită să facem o încercare, pentru că vremea se schimbă atât de repede pe insulă și că există șanse să vedem, totuși, ceva. M-am bucurat că am avut încredere în el, pentru că a fost cu adevărat frumoasă excursia. L-am urmărit cu mașina pe niște drumuri de munte fără asfalt. Am ajuns într-un loc retras, numai de el știut, de unde am mai făcut un hiking de aprox. 1 km ca să ajungem pe vârful unui vulcan.

Ce să vă spun… sus, pe vulcan, bătea un vânt de te dureau oasele. Ne-am îmbrăcat noi bine, dar… Din cauza vântului puternic, frigul a fost peste așteptări. Rafalele mai aduceau și niște stropi de ploaie. De la astea, aproape că mi-a înghețat partea dreaptă a feței, cea expusă. Acum cred, însă, că aceste condiții vitrege pe care le-am îndurat în timp ce ne îndreptam către vârf chiar au potențat experiența. Apusul de soare care ne-a așteptat și pe care l-am urmărit până la final a fost cu adevărat minunat, chiar dacă era foarte înnorat.

Am așteptat, apoi, lăsarea întunericului și am sperat din tot sufletul să se mai spargă norii, în așa fel încât să putem vedea stelele. Urma ca pentru asta să coborâm în conul unui vulcan, într-o vie din apropiere, în așa fel încât nicio lumină să nu ne deranjeze stargazing-ul. Nu a fost să fie. Nu am văzut nicio stea. Am zărit doar planeta Venus – pentru câteva secunde, printre nori. În schimb, am conversat foarte fain, Artis ne-a povestit foarte multe despre stele și planete și multe altele. Era complet întuneric, la final am coborât cu lanternele către mașinile parcate. A fost o experiență de neuitat.

Experiența aceasta de pe Airbnb o găsiți aici.

vulcan

La plimbat câinii și mângâiat măgarii, pe malul Oceanului Atlantic

Într-o altă dimineață am luat-o către o altă experiență rezervată pe Airbnb, la mica fermă a italiancei Veronica, mutată pe Lanzarote în urmă cu 15 ani. Ceea ce ne-a atras atenția a fost că are niște măgari, animale care ne plac foarte mult și pe care ne-am dorit să le mângâiem și fotografiem. Zis și făcut.

Veronica este fondatoarea „LanzÁnimal”, o asociație care efectuează activități cu animale, ca terapie complementară, în special pentru copii. Așadar, aceștia nu erau niște măgari oarecare!

Încă de când era mică, Veronica era foarte apropiată de animale. Acum cu asta se ocupă, iar pentru că a văzut că există interes din partea oamenilor și a turiștilor să vină la măgari, a hotărât să ofere această experiență pe Airbnb, pentru că animalele au, întotdeauna, un efect pozitiv asupra oamenilor. Vizita la Veronica mai consta și într-o lungă plimbare pe coasta de est, pentru a-i plimba câinii pe malul Oceanului Atlantic, în soarele dimineții. Foarte binevenită mișcarea într-un asemenea loc superb!

Peisajul marțian din apropierea casei Veronicăi a fost foarte pe placul meu. Ne aflam în apropiere de satul Los Ancones, în zona Costa Tequise, într-un loc foarte liniștit, cu doar câteva case. Aici te întâlnești doar cu localnicii ieșiți, tot așa, să se plimbe cu câinii, să facă jogging sau să pescuiască.

La final, Veronica ne-a făcut mic dejun: o omletă din ouă proaspete, provenite de la găinile ei, și am stat de vorbă pe terasa casei sale, la un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse.

Experiența aceasta de pe Airbnb o găsiți aici.

Pescuit în Oceanului Atlantic? Da, pe Lanzarote este posibil!

Desigur, pentru a pescui pe insula Lanzarote este nevoie de un permis de pescuit, pe care îl puteți obține de aici și care este valabil pe o perioadă de trei ani, pe toate Insulele Canare. Localnicii insistau că nimeni nu ne va întreba aici de așa ceva, dar noi am vrut să ne supunem regulilor și am aranjat permisul, încă de acasă.

Eu nu mai sunt de acord cu pescuitul recreativ, nu încurajez, nu susțin, însă nu mă împotrivesc atunci când Alin vrea să pescuiască, ba chiar îl și însoțesc atunci când mă cheamă cu el. Însă eu nu aș mai face asta așa, de fun… Dacă merg cu el, fac plajă, citesc, fac poze… Sau pur și simplu stăm de vorbă despre diverse. Aici, pe malul Oceanului Atlantic, atmosfera era una foarte plăcută, deși a fost frig în ziua cu pricina.

 

Mai multe informații despre pescuitul în Insulele Canare puteți afla de aici.

Plane spotting la Aeroportul Internațional din Lanzarote

Aeroportul Internațional din orașul Arrecife din Lanzarote este unul pe care avioanele sosesc și de pe care pleacă după ce survolează o plajă aflată între Playa Honda (unde am locuit noi) și Playa Lima, spre Matagorda/Los Pocillos. Noi nu puteam să ratăm ocazia să mergem la un scurt plane spotting în zona asta. Mai ales că ne propusesem să facem o plimbare și în zona în care locuiam.

Te afli foarte aproape de avioane, aici. Practic, chiar pe lângă gardul aeroportului trece o promenadă. Așa că oamenii care se plimbă, fac jogging sau merg cu bicicleta pe malul oceanului, opresc din loc în loc și mai cască gura și la avioane. Cel mai bun loc pentru a vedea aeronavele este la capătul pistei. Datorită jobului lui Alin, noi locuim de ani de zile foarte aproape de aeroporturi. Și totuși, nu ne săturăm de păsările astea mari. Ne place să le privim și să fim aproape de ele.
Mai multe informații despre companiile care zboară pe aeroportul din Lanzarote (ACE) găsiți aici.
Poate vreți să vă faceți planuri, ca să ajungeți pe această insulă fabuloasă. Merită!😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eleven =