timea laslavic

Desculță prin Fuerteventura (2). Prin locuri de o frumusețe aproape ireală

Din Fuerteventura m-am întors acasă cu o mulțime de impresii și amintiri plăcute. Mi s-au intipărit pe retină peisajele acelea de o frumusețe aproape ireală și am venit de acolo încărcată pozitiv. Concediul petrecut pe insula Fuerteventura este exact tipul de vacanță care îmi place mie: în care avem la dispoziție o mașină și putem explora toate împrejurimile. Ador să descopăr locuri noi, iar pe Fuerteventura chiar am avut parte de o mare diversitate!

timea laslavic

Ca niciodată, voi scrie puțin – în schimb nu voi face economie la poze. Ce să nu ratați, deci, pe Fuerteventura?

Dunele de nisip de la Corralejo 

Una dintre cele mai celebre atracții de pe Fuerteventura sunt dunele de nisip din nordul insulei, din apropiere de localitatea Corralejo. Așa se și numește locul: Parque Natural Dunas de Corralejo. Este parc național din 1982 încoace. Dunele acestea se întind pe o suprafață de 2,5 x 10 km. Ca să le vedeți, trebuie să renunțați la șoseaua FV1 dintre Puerto del Rosario și Corralejo și să o luați pe șoseaua mai mică, FV1-a, care trece chiar printre dune. (click pe poze pentru a le vedea mai mari)

Este ceva de vis, pe bune! Am oprit aici de mai multe ori și nu m-am putut sătura de view. Mai ales că dunele de nisip se învecinează cu o apă de un turcoaz… wow. Cum pe aici bate vântul bine de tot, este un loc preferat printre cei care fac sporturi nautice.

sand dunes

corralejo

nisip

fuerteventura

fuerteventura

insulele canare

Plajele cu nisip din sudul insulei

Fuerteventura este a doua cea mai mare insulă din Insulele Canare, iar cele mai frumoase plaje ale sale – toate cu nisip – se află în sud. Aici este cel mai potrivit să veniți pentru concediu cu plajă și baie. Zona asta este, poate, cea mai dezvoltată zonă a insulei – aici se află o mulțime de resorturi, hoteluri, restaurante, magazine – tot ce vreți.

Playa de Sotavento de Jandia, Playa de Jandia, Playa del Mattoral și Playa Morro Jable sunt doar câteva dintre cele pe care am oprit și am petrecut ceva timp, fie că am făcut doar poze sau ne-am și așezat ca să mâncăm și bem ceva.

matorral

fuerteventura

fuerteventura

canare

Un loc special este Playa del Matorral, unde există și o zonă naturală protejată datorită interesului științific semnificativ și valorii naturale. Este un ecosistem special: aici, zonele de vegetație sunt acoperite periodic de apa mării, ceea ce face ca aici să existe o floră și o faună speciale. Se poate face și bird watch, fiind amenajate locuri speciale pentru asta.

El Cotillo, orășelul pitoresc din nordul insulei

El Cotillo era un mic sat de pescari – acum, este o destinație populară printre turiști. Are niște plaje superbe – La Concha, de exemplu, dar și plaje potrivite pentru surf. Noi am oprit aici pentru a face o plimbare și pentru a lua prânzul pe malul apei. Am făcut o alegere excelentă: restaurantul El Mirador. După ce că am avut parte de o vedere superbă, mâncarea a fost foarte bună, iar prețurile, de mult bun simț. Niște prieteni ne-au recomandat La Vaca Azul, care din păcate era închis când am fost noi acolo.

În apropierea de El Cottilo se află și un far, cu un muzeu dedicat pescuitului. În cealaltă parte se poate vedea castelul El Toston, respectiv scheletul expus al unui pește imens (de altfel, astfel de schelete sunt expuse în mai multe locuri de pe insulă). Orășelul acesta m-a încântat și pentru că am găsit, aici, o mulțime de mici magazine cu suveniruri artizanale de cea mai bună calitate. fuerteventura

el cotillo

fuerteventura

În articolul următor vă voi povesti despre… Cuevas de Lava Los Estancos – niște peșteri săpate de lava unui vulcan erupt în urmă cu mult, mult timp; despre Mirador Morro Velosa – un loc de belvedere unde am avut parte de o panoramă superbă asupra conurilor vulcanilor; și, în sfârșit, despre Ajuy – unde se află niște peșteri absolut spectaculoase și de un mare interes științific, cu sedimente oceanice și fosile de la niște animale marine dispărute în urmă cu mult timp.

(va continua)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − twelve =