Desculță prin Băile Herculane și desculță prin Karlovy Vary: o comparație dureroasă

Articolul anterior despre vizita la Karlovy Vary a înregistrat un succes destul de mare. Am primit mult feedback și în privat, astfel că m-am gândit să revin asupra subiectului și să realizez o nouă comparație între aceste două stațiuni superbe. Pentru asta, apelez la fotografiile pe care le-am realizat la Băile Herculane în anii 2009 și 2016, respectiv la pozele făcute la Karlovy Vary, în 2015. Băile Herculane vs. Karlovy Vary. România vs. Cehia.

De ce fac asta?

Cred că exercițiul acesta de a face o paralelă între cele două orașe este util mai ales pentru cei mai tineri ca mine, care nu au avut ocazia să mai vadă Băile Herculane în vremurile sale bune. Pentru cineva care nu a văzut Băile Herculane atunci când înflorea și pentru cineva care nu a avut ocazia să viziteze vreo stațiune de acest fel, în Vest, este greu să își imagineze CUM ar trebui să fie, de fapt, așezarea aceasta din Valea Cernei, CE ar fi putut fi acum în acest loc.

Consider așadar că este un exercițiu util, chiar dacă masochist. Am muncit ceva pentru a pune în paralelă aceste fotografii. My two cents, cum spune americanul – pentru a atrage atenția asupra diferenței uriașe între cele două orașe. Diferență cauzată de NEPĂSARE și de FURT – în formă continuată, cum se spune în limbaj juridic.

Priviți!

*

Concluziile le poate trage singur fiecare…

One thought on “Desculță prin Băile Herculane și desculță prin Karlovy Vary: o comparație dureroasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 16 =