Crăciun 2014

Gata! Am decorat apartamentul & am făcut bradul! Mare bucurie este acum în sufletul meu. Anul trecut am avut un brad atipic:

brad 2013

Anul acesta mi-am dorit un brad clasic. La anul poate că voi face un brad invizibil (vezi aici). Cel de anul acesta arată așa:

brad 2014

Căluțul de pe pervaz este o achiziție recentă: l-am cumpărat odată cu bradul. Este din lemn și m-a cucerit imediat. N-a fost tocmai ieftin, chiar dacă prețul era deja redus cu 50%. Era și ultima bucată (mai aveau doar căprioare din lemn). Așa că l-am luat acasă!

Pentru brad oricum nu am cumpărat nimic nou, mai mult decât atât, anul acesta nici n-am folosit toate ornamentele pe care le am – o parte au rămas în cutii, ar fi fost mult prea multe. Le prefer pe cele mai naturale: din lemn, cele croșetate, conurile de brad vopsite, ornamentele din paie etc. Aproape toate ornamentele pe care le am sunt fie handmade, fie fairtrade. Cele croșetate le-a făcut mama mea, de exemplu.

DSC_0022

Îmi place foarte mult crăciunul pentru că ador să decorez locuința. Abia aștept să avem o casă a noastră, mai încăpătoare ca acest apartament: o casă în care să pot să decorez cu adevărat. Până atunci, fac ce/cât pot în căminul nostru de la Viena. Anul acesta a fost pentru prima oară când am cumpărat crăciuniță (sau steaua crăciunului). În România aveam mai mereu. Este însă ceva ce fac în fiecare an: întorc un pahar de vin, bag ceva în partea de jos (bucăți de crengi, globuri, beteală), iar deasupra așez o lumânare-pastilă.

Pe raftul de cărți am realizat un mic aranjament de sezon. Renul este o achiziție nouă, am căutat mult până l-am găsit pe acesta, mai toți renii din magazine erau prea sclipicioși pentru gustul meu. Sau prea scumpi…

dsc_00092

Tot o achiziție recentă este și lumânarea cu arici, pe care am cumpărat-o pentru că LUI îi plac foarte mult aricii. Căluții aceștia micuți i-am cumpărat anul acesta, de la un târg din Viena: Altwiener Christkindlmarkt auf der Freyung. Parcă am făcut o pasiune pentru cai, mai nou 🙂

Unknown

Suportul acesta de lumânare este un borcan umplut cu sare și ornat cu sfoară și niște chei. Simplu și de efect, cam în fiecare an fac ceva de genul acesta:

10858589_627530440690301_535104205986303731_n

În cele două ferestre de la camera de zi am pus niște stele:

DSC_0036

Nu doar la fereastră, ci și deasupra ușii dintre antreu și living am agățat niște vâsc. L-am primit cadou de la o prietenă dragă. Nici raftul de flori n-a scăpat: l-am „înfășurat” în beculețe, așa cum se poate vedea lângă brad.

*

Cam atât. Mai mult ar fi… prea mult, cred. Cert este că pentru mine decorațiunile acestea de sărbători sunt un must, nu îmi place însă să cheltuiesc o mică avere cu ele, în schimb îmi face plăcere să mai realizez și eu câte un ornament DIY.

Sunt așadar pregătită să întâmpin crăciunul!

Crăciun fericit!

T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + one =