Cele mai frumoase decorațiuni naturale și simple, pentru Paște

Mă știți cu obsesia mea pentru decorațiunile naturale. Mereu spun: un strop de organic touch este binevenit! Îmi place tot ceea ce este simplu, dar de mare efect. Și îmi plac exemplele care demonstrează că a decora frumos nu înseamnă, nicidecum, să trebuiască să cheltuiești o căruță de bani! Uneori, ingredientele unui decor de sărbători pot fi unele pe care le ai deja prin casă sau prin preajmă, unele care nu costă mult, sau chiar deloc! Astăzi v-am adus câteva exemple. ❤️

decor
Sursa foto: Pinterest

Înainte de toate: ouăle

Ouă cumpărăm și fierbem, oricum, pentru Paște. Ele sunt principalul element de decor pe masa de sărbători. Le puteți vopsi cu vopsele naturale (coji de ceapă și altele asemenea) sau chiar deloc, vezi aici. Aranjați-le într-un coș, pe o tavă, pe o farfurie. Poate fi vorba de un recipient vintage (o farfurie de porțelan de la bunica, un obiect de ceramică de Horezu ș.a.m.d.) sau de unul natural (un coș împletit, de exemplu). Folosiți-vă imaginația, aduceți din curte sau din pădure niște iarbă sau niște mușchi și realizați un fel de cuib. Am văzut aranjamente făcute în diverse cutii, cutiuțe, chiar și într-un vechi sertăraș din lemn.

Cojile de ouă

Știu că nu v-ați fi gândit, dar cojile de ouă pot servi drept decor. După ce ați terminat de pregătit cozonacul și toate cele, spălați cojile de la ouăle pe care le-ați folosit și aranjați-le frumos pe o tavă, alături de alte câteva elemente: ouă de Paște întregi, iepurași din porțelan, iepurași din ciocolată (fără staniolul colorat), o vază mică și niște flori ș.a.m.d.

paște
Sursa foto: www.myfrenchtwist.com

Umplutură de la pachete

…sau cum se cheamă chestiile acestea pe care le găsești, de exemplu, în cutiile de vin. Sunt menite să protejeze anumite produse în timpul transportului, dar ele sunt excelente și pentru a face decorațiuni de Paște. Puneți-le sub ouă și sub coji de ouă, faceți un fel de cuib.

paște decorațiune
Sursa foto: www.weheartit.com

Cartoane de la ouă

…sau cofraje sau cum s-or numi. Este cea mai nouă fiță ca ouăle de Paște să le expui pe așa ceva. Mă rog, nu este chiar ceva nou, ziceam și eu, mai degrabă mie personal acum mi-a atras atenția acest lucru. Nu este fabulos că în aceste ambalaje în care ați cumpărat ouăle, puteți să le și expuneți? Mi se pare fantastic!

Mușchi

Mușchi găsiți în păduri sau parcuri, sau în unele cotloane ale curții sau grădinii voastre, poate. O altă opțiune: iarbă. Un strop de verde va arăta, întotdeauna, bine!

Crengi, mâțișor, flori

De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească un… pom de ouă. Este un obicei german, care mie îmi place foarte mult. dacă nu faceți un pom de ouă, să aveți o vază cu crengi de primăvară sau cu mâțișor. Sau cu flori de sezon: lalele, narcise. Aș aminti și de liliac, dar odată cules și pus în vază, se ofilește foarte, foarte repede.

Pene

Să nu vă jumuliți găinile, dar dacă le cadă câte-o pană de-a lungul anului, puneți deoparte. ? Bineînțeles, pene se găsesc și de cumpărat, în magazinele de hobby și altele asemenea.

decor
Sursa foto: www.shelterness.com

Nimic din toate acestea nu costă, și totuși, decorațiunile rezultate pot fi unele de vis. Îndrăzniți!

Paște fericit să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =