Ce mai merită să vezi pe insula Rhodos din Grecia? (2)

Pe insula Rhodos din Grecia am vizitat orașele Rhodos și Lindos, respectiv satele Pastida și Afandou. Am fost să vedem Mănăstirea Filerimos și Rodini Park. Am fost și în Butterfly Valley, precum și la Farma Petting Zoo, iar pentru a vedea un răsărit peste mare ne-am trezit într-o zi cu noaptea-n cap și ne-am băut cafeaua în Anthony Quinn Bay.

În acest articol vreau să vă spun despre Butterfly Valley, Farma Petting Zoo și Anthony Quinn Bay. Am ajuns în aceste locuri cu o mașină închiriată, și chiar vreau să vă recomand ca atunci când ajungeți pe vreo insulă din Europa, să închiriați o mașină și să porniți la explorat! Merită.

*

Anthony Quinn Bay, locul perfect pentru a vedea un răsărit 

Anthony Quinn Bay se numește astfel pentru că în timpul filmărilor pentru „The Guns of Navarone”, actorul mexican s-a îndrăgostit de acest loc, și a și cumpărat aici o proprietate. De atunci, acestui golf aflat aproape de localitatea Faliraki i se spune astfel. Pentru a ne bucura de un răsărit aici, ne-am trezit cu noaptea în cap, iar după ce am parcat mașina, am mai și urcat peste stânci, până într-un loc din care panorama era perfectă. Am urmărit săgețile Walkway Path to Faliraky and Observatory, și ne-am oprit într-un loc care ni s-a părut a fi potrivit pentru a vedea apariția soarelui.

Soarele răsare de după munții din Turcia, aflată vis-á-vis. Golful este splendid, apele sale sunt curate ca lacrima. Cafeaua băută în acea dimineață a fost una dintre cele mai romantice cafele băute vreodată. A meritat trezirea în zori.

Butterfly Valley, locul perfect pentru a vedea fluturi

Butterfly Valley este unul dintre cele mai celebre locuri de pe insulă, pentru că aici poți vedea o mulțime de fluturi în timp ce te plimbi prin natură. Localnicii numesc valea Petaloudes Valley: aici fluturi se regăsesc în mod natural, dar care ulterior a fost amenajat pentru ca turiștii să poată parcurge un anumit traseu prin pădure, pentru a-i vedea.

Se merge de-a lungul unui râu, pe niște poteci pavate, se trece peste mici poduri, poți vedea și o serie de cascade… Este minunat, iar fluturii chiar nu trebuie să îi cauți cu lupa, căci sunt peste tot, atâta doar că pot fi admirați mai ales între lunile mai-septembrie. Dacă nu aveți ghinion să fie turiști idioți prin preajmă, nu auzi decât susurul apelor și ciripitul păsărilor.

Butterfly Valley se află la 25 de km de orașul Rhodos. Plimbarea prin vale nu este dificilă, dar veniți cu pantofi comozi, cu talpă plată.

Farma Petting Zoo, locul în care poți hrăni și mângâia animale

Farma Petting Zoo este un loc potrivit mai ales pentru familiile cu copii, dar nu numai. Vorba aia, noi am fost numai adulți, și ne-a plăcut oricum. Unele dintre animalele de aici pot fi hrănite (cu mâncare specială cumpărată la intrare) și chiar mângâiate, așadar este un loc perfect pentru cei care le iubesc.

La Farma Petting Zoo sunt 15 specii de animale, printre care struți, lemuri, cămile, lame, canguri, ponei, căprioare, ratoni și multe altele. Mie cel mai mult mi-au plăcut ratonii, care se dădeau de-a dreptul în spectacol în fața noastră, au fost foarte nostimi și foarte adorabili. Dacă este foarte cald, nu mergeți acolo ziua în amiaza mare, căci o să leșinați, nu prea este umbră.

Ce nu am apucat să vedem în Rhodos, dar voi să mergeți să vedeți, dacă ajungeți pe insulă: nu am ajuns la Prasonisi, să vedem întâlnirea dintre cele două mări, nu am văzut nici Băile Termale Kallithea, nici cele Șapte Izvoare. Iar un mare regret rămâne că nu am ajuns pe insula vecină, Symi. Poate cu altă ocazie.

Mai multe articole despre Grecia găsești aici.

Urmărește-mă și pe Facebook & Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 7 =