Știu că, deseori, atunci când vrei să cumperi un cadou pentru un copilaș, nu prea știi ce să alegi. Așa pățesc și eu, de aceea, apelez deseori la clasica metodă a plicului – prefer să ofer cadou o sumă de bani, din care părinții să cumpere exact ceea ce ar fi necesar celui mic, decât să ofer un cadou nepotrivit sau un produs din care mai există în gospodăria respectivă. Și totuși, există o idee bună de urmat pentru a nu da greș. Cadourile personalizate, produsele unicat și cele artizanale au, de regulă, mari șanse de reușită. Așa că, dacă nu dorești să oferi bani și ții să cumperi un cadou, alege ceva deosebit! ❤
Astăzi vreau să vă prezint afacerea unei tinere din Oradea. În atelierul lui Kinga Farkas de la GOMBIKA iau naștere pături și păturici, rucsacuri, sacoșe de cumpărături, decorațiuni textile, fețe de pernă și multe altele, croite și cusute în tehnica patchwork, una foarte populară în SUA, dar mai puțin cunoscută la noi.
Ce înseamnă patchwork? Este o tehnică de cusut prin care sunt unite diferite bucăți de material textil, în diferite culori și imprimeuri. Este foarte importantă imaginația și creativitatea! Trebuie alese materiale care să fie armonioase în cadrul produsului finit. Contează și dimensiunile și formele bucăților de material (patch-urilor) care vor fi apoi cusute unele de altele. Doar la prima vedere pare ceva simplu de făcut, vă asigur însă că nu este deloc ceva simplu. Necesită multă pregătire, multă planificare și un timp considerabil pentru realizare. Rezultatele sunt spectaculoase!
Kinga face patchwork de un an încoace. Totul a pornit ca hobby, dar a devenit, treptat, mult mai mult. Mâinile ei transformă în realitate ideile pe care le are, scopul fiind de a ne transmite și nouă câte puțin din lumea sa colorată și jucăușă. Spune că are un spirit ludic și că produsele sale se potrivesc celor care iubesc combinațiile neobișnuite de culori și forme.
Prima comandă primită de Kinga a fost o sacoșă de cumpărături cu o bufniță, realizată pentru o cunoștință. Sacoșa respectivă a fost realizată, atunci, din materiale refolosite – acum, volumul comenzilor face necesară cumpărarea de metraje. Kinga spune că în viitor dorește să facă mai multe altfel de sacoșe textile, care să fie potrivite pentru a face piața și care să înlocuiască pungile de plastic.
Iar dacă este să vorbim despre cele mai adorabile comenzi onorate… foarte fericită a fost atunci când, de ziua lor, a oferit cadou câte o pernă și o păturică gemenilor de mai jos, care încă de atunci dorm cu acestea: ❤
GOMBIKA este prezentă, deseori, și la târguri de profil. Sunt ocazii în care te întâlnești personal cu clientul sau cu… micul client. Imaginați-vă o fetiță care apare în fața standului și ia în mână un iepuraș textil… îl strânge în brațe și îl pupă… ❤ Și imaginați-vă că vedeți, efectiv, că este vorba de dragoste la prima vedere. Și imaginați-vă când primiți un video de la o mamă, care și-a filmat copilașul în vârstă de doar câteva luni, în timp ce gângurea la vulpea aflată pe protecția textilă de la marginea patului. ❤
Un mare avantaj atunci când ai de-a face cu un artist handmade este că ai posibilitatea să personalizezi produsul pe care ți-l va realiza. La cerere, pe produsele de la GOMBIKA se poate regăsi numele copilașului căruia îi vei oferi cadoul sau animalul său preferat, în culoarea sa preferată etc.
Știu că este adorabilă păturica asta cu pisici. Și stați așa, că încă nu ați văzut iepurașii de jucărie de care am vorbit mai sus.
Kinga încearcă mereu să includă în produsele sale un pic din spiritul său ludic și din pasiunea pe care o simte pentru creație, de fiecare dată când lucrează la câte o piesă.
Fotografii cu clienții ei fericiți puteți vedea în acest album.
Când mă uit la albumul cu poze de pe pagina de Facebook, mă ia cu amețeala: sunt extrem de multe produse, toate frumoase, nici nu știi ce să alegi, totodată se vedea cum Kinga lucrează foarte, foarte mult. Sunt bucuroasă să văd că există interes și pentru altceva decât produsele de masă.
Dacă aveți de cumpărat un cadou, apelați cu încredere la GOMBIKA: aici sau aici.
*
Acest articol a fost realizat în cadrul unei campanii de promovare a tinerelor antreprenoare maghiare din România. #erdélyivállalkozónő