moodboard camera copilului

Casa familiei fratelui meu (1). Camera copilului, o cameră cu tematica „Spațiul”

Încep o nouă serie de articole, dedicate amenajării casei familiei fratelui meu. Este vorba despre o casă aflată în construcție, pentru care am început deja să facem planuri de amenajare. Particip cu bucurie la procesul acesta creativ. În acest prim episod vă prezint ideile pe care le am pentru camera copilului: camera de la mansardă a nepotului meu mai mic, Eric (8 ani). 

moodboard camera copilului

Eric își dorește o cameră cu tematica „Spațiul”

Din vorbă-n vorbă am ajuns la concluzia că Eric își dorește o cameră cu tematica „Spațiul”. Iar eu, cum altfel, m-am pus imediat pe treabă și am căutat inspirație. Cam la așa ceva aș dori să se ajungă:

cameră copil
Sursa foto: Sunny Circle Studio/Erin Wheeler

Camera lui Eric se află la mansardă și este destul de micuță, astfel că pereții nu vor fi vopsiți în acest albastru, ci în alb. Însă pe albul acela vor fi aplicate niște autocolante cu rachete și astronauți, pe care le-am descoperit pe AliExpress și le-am și cumpărat deja.

autocolante camera copilului
Sursa foto: AliExpress

Totuși, albastrul va apărea pe protecția pentru pat (de fapt, protecție pentru perete), pe care fratele meu o va realiza personal. Este ceva foarte important pentru camera copilului, altfel peretele alb va fi distrus foarte repede. Practic, vor fi montate niște șipci pe perete, iar acestea și porțiunea de perete de sub șipci va fi vopsită cu vopsea albastră, lavabilă. Autocolantele vor fi lipite deasupra, ca-n fotografie.

protecie pat camera copilului
Sursa foto: www.adelaparvu.com

Patul există deja, este un pat simplu, de o persoană, din lemn natur. Cel mai probabil, va fi vopsit în gri (o culoare care va tot reveni prin casă) sau în alb. Lenjeria de pat tematică reprezintă un cadou de Crăciunul acesta și am comandat-o de pe Emag (o găsiți aici).

lenjerie pat camera copilului
Sursa foto: Emag

În cameră va mai exista un dulap și un birou, probabil la comandă, pe alb. Cum am spus, patul există, dar restul mobilei urmează să fie proiectat și gândit în așa fel încât să fie totul practic și să nu încarce prea mult camera. Undeva deasupra patului sau biroului va exista un sistem solar DIY, realizat din… bile de polistiren. Le vom face și picta chiar noi doi, Eric și cu mine, pe baza ideii de pe acest blog maghiar. Cred că este important ca atunci când amenajeză camera copilului, să participe și el la procesul creativ.

sistem solar camera copilului
Sursa foto: maisonblog.hu

Acasă există deja o lampă de veghe în formă de Lună. Ea va fi montată lângă pat și este posibil să și pictez ceva sub ea, cam ca-n poza asta:

lampă lună
Sursa foto: buzzfeed.com

Lampa de veghe arată așa și am cumpărat-o de pe Smuff.ro, demult. Funcționează cu baterii și are telecomandă, având și o comandă la care se aprinde în așa fel încât îți arată fazele lunii. Este ideală pentru camera copilului. Este nu doar frumoasă, ci și educativă.

lampă lună camera copilului
Sursa foto: smuff.ro

Pe perete vor mai exista 1-2 imagini tematice înrămate, dar apoi, tema spațiului se termină, pentru că ce-i mult strică. Restul lucrurilor nu vor avea neapărat legătură cu spațiul, de exemplu, au fost cumpărate deja aceste rafturi adorabile în formă de corturi tippie, de la Babur Design. Avem trei și sunt vopsite, în partea de sus, cu albastru și cu gri, în culorile care vor fi prezente în cameră. Îmi place tot ceea ce fac cei de la Babur, am mai scris despre ei aici.

Pentru candelabru-lustră m-am gândit la ceva de genul, care să aducă puțin a tematica pe care o are camera, dar să nu fie too much. O variantă ar fi aceasta (o găsiți aici):

camera copilului bonami
Sursa foto: Bonami

Iar în caz că varianta de mai sus se dovedește a fi prea mare (prea joasă) pentru camera de la mansardă, o alta ar fi (a doua lampă o găsiți aici):

lustră camera copilului
Sursa foto: Emag

Legat de textile, la fereastră va veni o perdea simplă, albă, și o mică draperie de culoare gri sau ceva de genul acesta, fără model. Covorul va fi tot unul simplu, într-o culoare sau două. Sau poate că fratele meu și cumnata mea vor decide chiar pentru mochetă.  La fel și cuvertura pentru pat va fi una destul de simplă. O pată de culoare ar mai putea aduce 2-3 perne decorative sau o pătură pufoasă, din fleece. Vor mai fi cutii/lădițe de depozitare pentru jucării, probabil tot din lemn, cu roți, precum și alte „nimicuri”.

Văd camera aceasta în fața ochilor, o să arate super, știu deja că Eric va fi foarte încântat de rezultat. Abia aștept să mă apuc de treabă! Bineînțeles, vă voi prezenta rezultatul, aici pe blog.

*Articolul conține linkuri de afiliere. 

2 thoughts on “Casa familiei fratelui meu (1). Camera copilului, o cameră cu tematica „Spațiul””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − one =