crăciun

Vine Crăciunul! Ce cadou să punem sub brad?

Crăciunul se apropie cu pași repezi…! Propunerea mea este să trecem peste faza cu „Crăciunul nu este despre a oferi cadouri”… și să vedem ce putem dărui, totuși, celor dragi nouă. Vă recomand să cumpărați cadouri de Crăciun de la afaceri mai mici,  în așa fel încât să susțineți micii producători, artizanii și artiștii. Vin de îndată cu câteva idei!

crăciun
Foto: Pixabay

***

Tankó Hermina – Ötlet Tár by Hermina din Vlăhița realizează diverse decorațiuni, cum ar fi suporturi pentru lumânări, coronițe de Advent, coronițe pentru uși, centerpiece-uri și altele. Pentru acest articol am ales dintre cele care sunt de sezon, adică potrivite pentru toamnă și Crăciun. Dar Hermina face și ornamente pentru nunți și botezuri, respectiv și genți.

***

Szabó K. Enikő – Eme-Hobby din Oradea vinde bijuterii, accesorii și decorațiuni realizate prin diverse technici. Puteți alege dintre coliere, cercei, inele și broșe – din mărgele sau croșetate, diverse ornamente pentru bradul de Crăciun – tot așa, din mărgele, din fimo sau croșetate, suporturi pentru lumânări și altele. Are un mic shop pe Facebook.

***

Ferencz Dóra Ágnes – Dolls by Dora confecționează manual păpuși. Acestea sunt realizate din material textil și fire de tricotat (pentru păr, genți și căciulițe), având ochii și gura brodate. Păpușile Dorei le găsești și pe Breslo. Pentru fetițe, sunt un cadou de Crăciun foarte potrivit!

***

Haine Anna – StarDecor din Târgu Mureș face decorațiuni unicat. Acestea sunt realizate din sticlă sau din lemn, iar apoi Anna le și pictează manual. În oferta sa găsiți, de exemplu, ceasuri și ornamente pentru bradul de Crăciun, dar și bijuterii realizate manual, sacoșe din material textil, portfarduri, suporturi pentru lumânare, seturi de pahare pictate manual, brelocuri și așa mai departe.

***

Iar pentru cei care doresc să trimite felicitări clasice sau să atașeze un mesaj cadoului oferit, le recomand să arunce o privire peste felicitările și plicurile lui Bedő Éva. Produsele ei se vând în diverse librării, florării și magazine specializate pe cadouri, dar la o comandă de mai multe bucăți cu siguranță vă va trimite produsele dorite prin poștă sau curierat. Ofera ei include și calendare, semne de carte, brelocuri.

*

Atunci când faci cumpărături de la un producător mic, banii cheltuiți de tine ajung într-un loc mai bun, decât dacă ai face shopping la mall. Susține artizanii, alege cadouri realizate în cadrul unei afaceri de familie. Asta este recomandarea mea pentru anul acesta!

*
Acest articol a fost realizat în cadrul unei campanii de promovare a tinerelor antreprenoare maghiare din România. #erdélyivállalkozónő

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 3 =