Știați că la H&M găsiți blugi fabricați din materiale reciclate?

„Colecția din denim reciclat este aici”, scria în subiectul newsletterului primit recent de la H&M. Pentru mine, asta chiar a reprezentat o invitație la magazin. De ce? Pentru că mi-a adus aminte de faptul că am nevoie de blugi. Din primăvară și până acum am mai slăbit 4 kg, ceea ce înseamnă că odată cu sosirea toamnei, nevoia de a-mi cumpăra niște pantaloni (care să nu atârne pe mine) a devenit una acută. Am mers în Shopping City Timișoara chitită să îmi iau fix două perechi de blugi, și asta am și făcut. 

blugi

Unul dintre blugii cumpărați este realizat din material reciclat. Nu este din colecția cea nouă; sinceră să fiu nu m-am uitat după asta, ci am căutat, pur și simplu, blugi care să îmi placă și să îmi fie buni. Am ales o pereche de blugi clasici, pe corp, culoare albastru închis – pentru ghete and so on; și o pereche de blugi model „boyfriend”, rupți, culoare albastru deshis.

Sunt, în continuare (și acum, la 38 de ani) înnebunită după blugii rupți, deși acord atenție momentelor și ocaziilor la care îi îmbrac. N-am ce face, îmi plac și gata – iar aceștia sunt cei mai rupți pe care i-am avut vreodată! În concedii, în weekend sunt perfecți, chiar îi ador.

Dar evident că nu despre blugii mei cei noi vreau să scriu, ci despre colecția din denim reciclat, de la H&M. Am mai scris aici despre faptul că H&M se străduiește să recicleze, astfel că în magazine se colectează haine vechi, destinate reciclării. Textilele acestea ajung să fie măcinate în fibre textile și utilizate, apoi, pentru a face haine noi!

Dacă veți acorda atenție, veți observa că în fiecare magazin H&M există niște niște containere în apropierea caselor de marcat. Acolo puteți preda haine în orice stare. Chiar și ceea ce nu se mai poate dona – pentru că nu mai poate fi purtat, fiind rupt sau pătat, de exemplu. De la H&M va ajunge la reciclat!

„Privește înapoi pentru a merge înainte”

Toamna aceasta, H&M ne invită, printre altele, să descoperim denimul reciclat. Această colecție este realizată exclusiv din materiale, fire, etichete și țesături pentru interiorul buzunarelor 100% reciclate, precum și fermoare și elemente metalice parțial reciclate.

H&M denim
Sursa foto: H&M

În colecție se regăsesc atât pantaloni, cât și jachete și cămăși; până și o geantă shopper din resturi de denim. Cum ne mai coseam noi pe-acasă, pe vremuri!

blugi
Sursa foto: H&M
blugi
Sursa foto: H&M

Colecția o găsiți aici. Iar dacă mergeți la un magazin H&M, duceți și o plasă cu îmbrăcăminte de reciclat, neapărat! 😉

*

„Privește înapoi pentru a merge înainte. Descoperă piesele noastre inspirate

din stilul streetwear al anilor 90, realizate din resturi de materiale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 7 =