perle

Fiecare femeie trebuie să aibă o bijuterie cu perle! Tu ai una?

În locuri ca Anglia, Franța, Statele Unite ale Americii sau Australia, cultura perlelor este foarte veche: bijuteriile cu perle reprezintă daruri de nuntă sau sunt lăsate moștenire de familie. În România, acest rol îl are doar aurul. Și, eventual, câte o piesă din argint care este mai rară. Atunci când a deschis primul său magazin online, ideea companiei românești Kaskadda a fost aceea ca… fiecare femeie să poată avea acces la o bijuterie cu perle. Dacă nu din aur, măcar din argint!❤️
perle
Sursa foto: Pixabay
Bijuteriile de la Kaskadda au stârnit rapid curiozitatea, iar în acest proces a contat foarte mult disponibilitatea de a împărtăși informații concrete și corecte despre perle, precum și raportul corect dintre calitate și preț. Fiind importator direct, Kaskadda a putut menține, mereu, un nivel foarte bun al prețurilor.
Și reușește să facă, într-adevăr, ca fiecare femeie să aibă acces la o bijuterie cu perle: are o ofertă foarte bogată de produse, cu prețuri extrem de diferite, multe dintre ele sub 100 de lei. Nu îți permiți o bijuterie din aur și perle? Poți avea una din argint și perle! Dar nu trebuie să îți iei gândul de la bucuria de a purta așa ceva.
perle
Sursa foto: Pixabay
O bijuterie cu perle este o bijuterie clasică, ceva care nu se demodează niciodată, a cărei valoare nu scade și care poate fi purtată la o mulțime de ținute, atât ziua, cât și seara. Și, până la urmă, ce cadou poate fi mai potrivit, decât o bijuterie cu perle?
*

Tu ce știi despre perle?

Astăzi, aproape toate perlele vândute sunt perle de cultură. Asta înseamnă că perla ia naștere într-un mediu controlat și nu este descoperită accidental. În mod normal, o perlă se formează atunci când scoica se deschide pentru a se hrăni și un firicel de nisip ajunge și rămâne prins în interiorul ei. Ca apărare, scoica începe să secrete sidef care va înveli „intrusul”, iar astfel, în mijlocul scoicii ia naștere… o perlă. Evident că așa ceva este extrem de greu de descoperit. Așa că oamenii au venit cu… o soluție pentru a cultiva chiar ei perle. Când vorbim de perle de cultură, „intrusul” ajunge în perlă într-un mediu controlat: este introdus de un cultivator de perle, cu scopul de a stimula scoica să producă sidef.

Ambele tipuri de perle sunt, deci perle naturale, și nu artificiale: perle formate în urma unui proces de autoapărare al scoicii. În continuare voi folosi doar expresia de „perlă”.

99,9% din perlele comercializate astăzi sunt perle de cultură. Cele găsite accidental în ocean sunt extrem de rare, și puține dintre ele sunt atât de calitative, încât să poată fi montate în bijuterii. Dacă acest lucru se întâmplă totuși, acea bijuterie va avea un preț exorbitant. Niciun bijutier nu poate deosebi o perlă sălbatică de una de cultură, singura variantă de testare fiind acela cu aparatul cu raze X, când se poate observa nucleul perlei. Se folosește la casele de licitații mari, unde se vând bijuterii istorice, la niște prețuri inimaginabile.

perle
Sursa foto: Cadouri & Perle

Mărimea, forma și culoarea unei perle sunt determinate de combinarea a mai mulți factori: de mărimea şi forma „intrusului”, dacă scoica este de apă dulce sau de apă sărată, de regiunea geografică în care trăieşte scoica ș.a.m.d. Motivul pentru care perlele pot costa uneori mult este acela că doar o foarte mică parte din scoicile cultivate și reușește să și producă perle. Iar pentru ca o perlă să aibă o calitate foarte bună, mai este nevoie de foarte multe lucruri.

Valoarea unei perle se stabilește în baza mai multor criterii, cum ar fi diametrul său, forma, culoarea, puterea stălucirii și altele. Interesant de știut este că greutatea perlei se măsoară în grani (nu este acelaşi lucru cu gramul!), iar 1 gran = 0,05 grame. Perlele sunt evaluate în baza unui sistem special, de la calitatea A la calitatea AAA.

Există, deci, foarte multe tipuri de perle. Kaskadda vinde o gamă largă de perle, de proveniență si calități diferite, având peste 1000 de modele de bijuterii. Printre altele, cu perle de Akoya (foarte strălucitoare), perle de Tahiti (exotice), perle Edison (foarte prețioase), perle Baroque (foarte boeme), perle de apă dulce la un preț imbatabil.

Este important să știi ce cumperi. De aceea, fiecare bijuterie Kaskadda este însoțită de un certificat de garanție și proveniență, în care se precizează:
  • proveniența perlei (de apă dulce sau de apă sărată)
  • montura bijuteriei (aur alb, aur galben, argint, aliaj)
  • inserția altor pietre semiprețioase sau cristaluri

Cum să îți alegi o bijuterie cu perle?

Sigur că unul dintre cele mai importante lucruri este prețul bijuteriei: poți alege doar o bijuterie pe care ți-o permiți. Cea mai la îndemână variantă este aceea de a cumpăra niște cercei cu perluțe, aici. În funcție de buget, din aur sau argint. Nu se vor demoda niciodată: vor putea fi purtate toată viața și vor putea fi lăsate moștenire.

O altă variantă care nu necesită o investiție mare este aceea de a cumpăra un colier cu un pandantiv-perlă, aici. Tot așa, din aur sau argint, în funcție de buget. Sau cele două produse, împreună.

 

Îți permiți mai mult? Cumpără niște cercei sau un colier cu mai multe perle. Există foarte multe variante, coliere simple, duble, triple… Poți alege modele mai deosebite, sau chiar unele extravagante, aici.

Dacă vrei ceva cu adevărat deosebit, scanează bijuteriile cu perle mai interesante, de exemplu, de tip Baroque. Atunci când se clasifică perlele, forma este primul lucru care se ia în considerare. Dacă o perla este rotundă, se consideră că este o perlă tradițională. Dacă este de o formă neregulată, se consideră ca este o perlă barocă. Acestea sunt mai scumpe, dar mai de efect, aici.

Perlele Akoya sunt cultivate în special în Japonia, în zone cu temperaturi mai scăzute. Datorită acesteia, molușca va depune nacru pe perlă și va rezulta o dispunere a sidefului mult mai compactă, astfel că se va obține o perlă extrem de strălucitoare, aici. În mod natural, perlele Akoya au culoare albă cu tonuri de roz, argintiu sau albăstrui. În mod excepțional, extrem de rar, pot fi colorate. Cele aurii, albăstrui, verzui, gri sau negre sunt foarte rare, astfel încât numărul de bijuterii realizate cu aceste nuanțe este extrem de mic. În acest caz vorbim, deja, de bijuterii exclusiviste, aici.

O excelentă ambasadoare a perlelor este însăși Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Are o colecție impresionantă de bijuterii, nu încape îndoială. Dacă o urmăriți sau dacă ați vizionat măcar serialul The Crown de pe Netflix, ați putut observa că poartă foarte, foarte des perle. Este celebră, de exemplu, broșa ei rotundă, aici.

Dacă Regina Elisabeta a II-a vă recomandă perlele prin faptul că le poartă cu atâta drag, eu vă recomand să vă achiziționați perlele dorite de la Kaskadda, pentru că îi cunosc. Sunt clienții mei: sunt prezenți și pe piața din Ungaria, astfel că le traduc mult. Și pentru că îi cunosc și pentru că am cumpărat și eu de la ei, știu cât de serioși sunt și știu că sunt foarte orientați către client. În România zilelor noastre, acesta este un lucru rar! În plus, oferă și personalizarea produsului: pot modifica pentru voi lungimea sau montura, chiar și culoarea perlelor, la cerere.

perle
Sursa foto: Pixabay

„Astfel, un colier se va așeza la gât exact așa cum trebuie, o brățară nu va aluneca de pe mână, iar cerceii se vor potrivi cum trebuie, în funcție de lungimea gâtului. Nu vor fi doar niște bijuterii standard, ci unele lucrate să se potrivească.” Gilda Popescu, Kaskadda 

Bijuteriile de la Kaskadda vor ajunge la voi într-o cutiuță de bijuterii, împreună cu mostre de perle și un săculeț pentru păstrarea bijuteriilor.

Nu ai, încă, o bijuterie cu perle? Cumpără-ți una de aici ❤️

One thought on “Fiecare femeie trebuie să aibă o bijuterie cu perle! Tu ai una?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + thirteen =