Atelierul de cercei și de… suporturi pentru cercei

Pe 28 noiembrie a avut loc un nou atelier de creație ACK: Atelierul de cercei. Practic însă, la acest atelier am făcut nu doar cercei, ci am realizat împreună cu fetele și câte un suport.

cover photo

Strigarea am dat-o, ca întotdeauna, pe Facebook. Ne-am adunat într-o foarte răcoroasă seară de vineri. Am băut ceai de fructe – toate, dar absolut toate fetele au sosit „înghețate” la atelier, cu obrajii și nasul înroșite de temperaturile scăzute de afară. 🙂 Ne-am încălzit repede de la ceai și ne-am apucat să muncim și să povestim.

Nu cred să mai fi uitat ceva acasă la vreun atelier – nu-mi amintesc, cel puțin. La acest atelier am uitat însă acasă nu una, ci mai multe lucruri! Mă aflam deja la magazinul Baumax din Schwechat (de unde urma să mai cumpăr pioneze și plasă pentru… tencuit) atunci când mi-am adus aminte că am uitat acasă aparatul foto și de asemenea și ciocanele. M-am gândit puțin dacă să mă mai întorc din drum sau nu (10 km), sau să fac poze cu telefonul mobil și să cumpăr alte ciocane. Nu simțeam însă nevoia să cumpăr alte 10 astfel de unelte, când aveam în pivniță deja 10 bucăți de la un alt atelier (cel de rame din doze de bere) și nici pozele făcute cu mobilul parcă nu-mi surâdeau… Așa că am făcut cale întoarsă și am luat obiectele uitate. La atelier mi-am dat seama însă că mai uitasem muuuulte alte lucruri… Până la urmă ne-am descurcat cu ceea ce aveam și am reușit să ducem proiectele la bun sfârșit. 🙂

DSC_0033

Atunci când una dintre fete s-a apucat să vopsească rama suportului de cercei am avut un mic șoc: vopseaua acrilică nu se prindea de ramă. Mai aveam la mine și vopsea-cretă preparată acasă, aceasta făcea priză pe materialul ramei. Însă deoarece am adus cu mine și cele necesare pentru a decora rama cu tehnica șervețelului, majoritatea fetelor au ales să încerce decoupage-ul, mai ales că multe dintre ele nu au fost la Atelierul de decoupage și au fost foarte curioase să încerce această tehnică. Daniela a ales un șervețel cu model inspirat din opera lui Hundertwasser:

DSC_0041

Câteva dintre participante s-au îndrăgostit de șervețelul cu maci, Roxana de exemplu:

DSC_0011

Mariana nu s-a speriat prea tare de faptul că vopseaua acrilică nu a vrut să se prindă de ramă și a continuat să dea cu pensula. Am fost amândouă de acord cu faptul că arată interesant chiar și așa!

DSC_0009

Într-un final toată lumea a reușit să finalizeze rama cu o tehnică sau alta și ne-am apucat de „fabricarea” suportului: am montat niște fâșii de plasă pentru tencuit (da!) cu ajutorul pionezelor.

DSC_0025

DSC_0040

Daniela a ales să monteze peste ramă niște panglici dantelate (la înscriere se putea opta pentru două tipuri de suporturi):

DSC_0086

Și iată și suporturile finalizate!

DSC_0030

DSC_0071 DSC_0088DSC_0099

DSC_0108

DSC_0080

DSC_0117

Au fost realizate și cercei, așa cum puteți vedea și în fotografiile de mai sus. Imaginația participantelor m-a uimit încă o dată! Fetele au ales cu atenție din cutiile cu mărgele & alte materiale din care puteau fi meșteriți cercei și au muncit la realizarea podoabelor pentru urechi cu mult, mult curaj și îndrăzneală.

DSC_0061

DSC_0049

DSC_0065

DSC_0084

Încă un atelier reușit!

www.kabaitan.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 1 =