Cine este Asociația Culturală Kabaitan?

Basic RGB

Trăim vremuri în care scara valorilor este… cu fundul în sus. Noi ne-am propus să nu stăm cu mâinile în sân, ci să facem ceva. Să conectăm oameni în cadrul unor evenimente memorabile. Demersul nostru n-are frontiere. Oriunde-am fi, conectăm oameni frumoși și valoroși, de care nu afli din fițuicile de cancan. Ți-i aducem aproape. La ușă, dacă trebuie! Vrem să fie băgați în seamă și luați drept modele. Credem că sensul vieții nu este să împingi căruciorul în supermarket! Încercăm să reglăm noi busola: să-ți arătăm direcția – sau nordul, cum s-ar zice. Promovăm valori pe care le considerăm noi importante și ne bucurăm de fiecare moment petrecut alături de oameni care au același sistem de valori ca și noi!

IMG_0822

Asociația Culturală Kabaitan a fost înființată în 2013 de către mine și iubitul meu. Este o asociație destul de activă: organizăm cel puțin un eveniment pe lună.

De ce… KABAITAN?

Cunoașteți sistemul de operare Ubuntu? El este realizat de o echipă globală de experți și conține toate aplicațiile de care aveți nevoie, la fel ca orice alt sistem de operare. Doar că… este absolut gratuit! Cei care l-au creat și cei care lucrează la el o fac gratuit, în ideea de a împărtăși acest lucru cu… toată lumea. Numele sistemului de operare provine din limba zulusă din Africa, unde ubuntu este o ideologie ce poate fi definită pe scurt drept “credința într-o legătură universală ce unește întreaga omenire.”

Nouă ne-a plăcut foarte mult ideea și am căutat un echivalent în tagalog, limba celor din Filipine. Și l-am găsit!

KABAITAN, substantiv. Bunătate, generozitate, “cu dragă inimă” – Din tagalog: kabaitan.

Asta vrem. Să fim cu toții mai buni, mai generoși. Să facem lucruri frumoase – din inimă. Și să ne bucurăm împreună de ele.

Promovăm valori pe care le considerăm noi importante și ne bucurăm de fiecare moment petrecut alături de oameni care au același sistem de valori ca și noi!

pita_grup

Mai multe: www.kabaitan.org

Foto: Diana Rășină

Logo: Corina Vârjan

One thought on “Cine este Asociația Culturală Kabaitan?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + fifteen =