Renunță la apa îmbuteliată! Renunță la apa îmbuteliată! Tot auzeam și citeam asta. Și eram complet de acord. Dar ce te faci dacă apa de la robinet are un gust oribil și este mult prea clorinată? Eu am căutat o soluție și în urmă cu câteva luni am și găsit una foarte rapidă și practică: cana filtrantă Brita.
Eu beau cel puțin doi litri de apă pe zi, ceea ce vă recomand și vouă. Știți bine cât de importantă este hidratarea! Doar că asta ar însemna cam un PET pe zi. Adică… 365 de PET-uri pe an, numai de la mine! Sufletul meu de mini-ecologistă nu este liniștit cu treaba asta. Plus că a cumpăra apă la PET mai înseamnă și cărat, și cheltuieli, nu numai deșeuri!
Așadar, dacă acolo unde locuiți, apa de la robinet este potabilă, dar nu are un gust tocmai OK, există tot felul de soluții pentru a o filtra. Inclusiv filtre care se montează direct pe chiuvetă. Eu am căutat o soluție mai rapidă, mai simplă și mai ieftină, așa că după ce am văzut așa ceva la o prietenă și am făcut un minim de research, am ales să cumpăr o CANĂ FILTRANTĂ BRITA.
Îmi place tare mult. Și am fost surprinsă de cât de mult ține un cartuș de filtrare! Practic, este vorba despre o carafă mare, pe care o umpli cu apă de la robinet. În partea de sus e ca o pâlnie mare, apoi apa trece printr-un filtru și se scurge. În final, tu poți turna în pahar apa filtrată. Când este liniște în casă, îmi place și sunetul acela care se aude atunci când apa picură, în timp ce este filtrată.
Cum funcționează?
Cartușul de filtare MAXTRA+ din produsele BRITA filtrează apa în patru pași: o sită oprește pătrunderea impurităților; particulele „Micro Carbon” (din nucă de cocos) elimină clorul și alte substanțe organice care pot afecta gustul și mirosul băuturii; rășina de schimbare de ioni reține metalele și reduce depunerile de calcar; pentru o ultimă filtrare, apa trece printr-o sită ce reține chiar și cele mai fine particule nedorite.
Întreg procesul de filtrare, cât și calitatea produselor BRITA sunt testate atât în laboratoarele proprii, cât și de organizații precum faimoasa TÜV SÜD, care a atestat faptul că produsele BRITA corespund normelor europene din industria alimentară.
Care este oferta?
Există mai multe produse BRITA! Eu am ales cana pentru că am văzut la o prietenă, așa că am căutat țintit, pe Emag, o astfel de cană, și nici nu mi-am pus problema câte feluri de produse mai există. Am văzut doar mai târziu, în pliantul pe care l-am primit odată cu cana mea:
CANĂ FILTRANTĂ BRITA – de ținut pe pult, pentru apă de băut și de gătit (cantitate mai mare) – așa cum am eu, aici
CARAFĂ FILTRANTĂ BRITA – de ținut pe masă, zi de zi – vreau să cumpăr și așa ceva, aici
STICLĂ FILTRANTĂ BRITA – de luat cu tine, la drum, aici
Dintre soluțiile de pus direct pe robinet:
SISTEM DE FILTRARE ON TAP – se montează direct pe robinet (filtrează 600 de litri de apă cu un singur filtru), aici
SISTEM DE FILTRARE MYPURE P1 – se montează sub chiuvetă (filtrează apa 12 luni cu un singur filtru), aici
Iar pentru birou:
DOZATOR FILTRANT FLOW 8,2 L – similar aparatelor de la „La Fântâna”, aici
Mult de tot îmi mai place că Brita a lansat – încă din 1992!!! – un program de reciclare a cartușelor sale filtrante! Filtrele uzate se pot returna la orice magazin KitchenShop, moment în care primiți o reducere de 10% la următorul filtru cumpărat.
*Articolul conține linkuri de afiliere.
**Sursa imaginilor: Pixabay, Emag
Si eu am folosit asemenea cani filtrante si chiar se simte diferenta! Nici nu ne dam seama ce apa murdara bem!
Mă bucur!