Anul acesta alege decorațiunile naturale!

Am mai scris despre decorațiuni și ornamente pentru Crăciun aici. Am pledat și până acum pentru cele simple și naturale, dar de mare efect. Nu este ca și cum nu mi-ar plăcea deloc ceea ce este shiny și elegant. Dar, uneori, chiar că cele care nici nu înseamnă vreun mare efort sau cheltuială dau cele mai spectaculoase rezultate! Și nici nu generează deșeuri care să nu se descompună vreodată sau doar foarte greu. ?

crăciun
Sursa foto: www.publicdomainpictures.net

Vă propun un exercițiu de inspirație: vreau să vă aduc câte un exemplu pentru fiecare suprafață și loc de decorat în casă!

CORONIȚĂ PENTRU UȘĂ

Un obicei foarte răspândit în Vest este acela de a avea o coroniță tematică pe ușă. De Paște, de primăvară, de toamnă, de Crăciun… Iar dacă este vorba de sărbătorile de iarnă, mai simplu de atât nici nu se poate: o crenguță mică, o panglică, o fundiță… and you’re good to go! Adună niște crengi, o ramură de brad, niște conuri de brad… Iar o panglică sau o fundiță sigur se găsește prin casă.

Sursa foto: Carla Aston/Pinterest

CORONIȚĂ DE ADVENT

Pentru Advent – care este sărbătorit de creștinii catolici și evanghelici, fiind foarte răspândit în Ungaria, Austria și Germania – avem nevoie de o coroniță sau un alt aranjament de sezon, pe care să se regăsească 4 lumânări: în fiecare dintre cele 4 duminici care preced Crăciunul, vom aprinde câte una. Anul acesta, Adventul începe pe 2 decembrie. Alege un aranjament natural, realizat, de exemplu, dintr-o… banală bucată de lemn, cu scoarța frumoasă – practic, un lemn de băgat pe foc! Poți să folosești crengi, mușchi…

crăciun
Sursa foto: Mieke van Weert/Pinterest

ARANJAMENT PENTRU MASĂ

Pentru un centerpiece de efect, din nou, nu avem nevoie decât de ceea ce ne oferă natura! Mere, pere, alte fructe, nuci… Așezați-le pe o farfurie, pe o tavă, printre crenguțe de brad sau frunze… Eventual scobiți câte un măr sau două, pentru a face din ele suporturi naturale pentru lumânări. Perfecte pentru Crăciun!

Sursa foto: www.bravahomedecor.com

ARANJAMENTE PENTRU COMODE, RAFTURI ȘI ALTE SUPRAFEȚE

Tuturor ne place să decorăm cu mare atenție măcar o suprafață din casă – comoda, de exemplu. Alegeți niște recipiente din sticlă – chiar borcanele pot să servească bine scopului. Adăugați fructe, conuri, alune, nuci, crenguțe cu nebunele… adăugați lumânări și aranjați totul frumos, astfel încât să aveți și decorațiuni mai joase, și unele mai înalte… În borcane se poate pune și niște sare, pentru un aspect de zăpadă. Cu puțină imaginație veți realiza un vignette de mare efect!

Sursa foto: www.thesimplethings.com/blog/

DECORAȚIUNE PENTRU ȘEMINEU

Dacă sunteți niște norocoși care aveți șemineu (sau aveți măcar unui „fals”, doar decorativ), trebuie să îl decorați și pe acesta. Puteți merge pe ideile de mai sus sau să încercați altceva, cum ar fi o ghirlandă din resturi de materiale (ex. de sac) sau să împachetați câteva cutiuțe în hârtie de împachetat și să le folosiți drept decor (ca și cum s-ar afla niște cadouri acolo). Alte idei: sfoară, ciucuri, pompoane…

Sursa foto: www.diynetwork.com

BRAD DECORAT ÎN STIL NATURAL

Sunt anti-plastic, dar zic că este bine să renunțăm la brazii naturali și să cumpărăm unul artificial pentru Crăciun. Atenție însă, fabricarea acestuia este atât de poluantă, încât trebuie să îl folosim mulți, mulți ani pentru ca să putem spune că am făcut un lucru bun, și nu unul rău, renunțând la bradul natural. (Și alegeți-l bine – există unele care arată oribil, dar și unele foarte, foarte frumoase.)

Cum îl decorăm apoi? Cu prăjituri, cu conuri de brad legate cu o fundiță (eventual date și cu spray în culori metalice, dacă vreți), cu forme metalice pentru prăjituri (în formă de stea, măr, ren…) Sau cu niște globuri vechi îmbrăcate în material textil colorat sau chiar decorațiuni din hârtie sau carton. Dacă vă pricepeți, coaseți-vă sau croșetați-vă chiar voi niște ornamente pentru brad ♥️

crăciun
Sursa foto: www.bajecnevianoce.sk
crăciun
Sursa foto: www.onechitecture.com
crăciun
Sursa foto: http://homemadeideas.org

Idei sunt atât de multe… Nu este nevoie decât de imaginație și un pic de timp pentru a pune ideile în practică. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − ten =