Site icon Desculță prin Timișoara

Vopseaua-cretă Annie Sloan vine la Timișoara!

Era doar 2014 atunci când scriam pentru prima oară, pe acest blog, despre vopseaua-minune Annie Sloan Chalk Paint. Pe vremea aceea, nici măcar nu se găsea această vopsea (sau vreuna asemănătoare) în România. Și chiar am fost prima care a scris un articol în limba română despre vopseaua-cretă Annie Sloan, de care eu am aflat de pe bloguri străine – maghiare, în special. Articolele despre această temă au condus, multă vreme, în topul celor de pe www.descultaprintimisoara.ro!

Vestea bună este că celebra vopsea-cretă vine acum la Timișoara! ❤️

Vopseaua-cretă Annie Sloan, în orașul de pe Bega!

Între timp, Annie Sloan are distribuitori și în România: șase, mai exact, dintre care doresc să amintesc de AllMyCrafts. Nu există însă vreun partener în partea de vest a țării. Astfel că brandul dorește, acum, să cunoască acele afaceri din Banat, care lucrează în domeniu. Sunt căutate persoane care sunt deschise la metodele alternative de design interior și ar vrea să participe la revoluția recondiționării mobilei prin metode simple și ecologice. Vor avea loc două evenimente: unul dedicat afacerilor, iar unul, publicului larg!

Îmbinarea perfectă a hobby-ului cu afacerea

Annie Sloan România este reprezentant al unor afaceri mici, care se ocupă de vopsirea mobilei și care au reușit să îmbine hobbyul cu afacerea. Aici, se învață încontinuu: se participă la cursuri de perfecționare, iar fiecare distribuitor îi învață, la rândul lor, pe ceilalți, mai nou-veniți.

Specialiștii organizează o întâlnire B2B la Timișoara, îmbinată cu un mini-workshop, la care sunt așteptate afacerile care activează în domeniul creativ, care se ocupă de design interior, architectură sau orice altceva înrudit cu acestea, dorindu-se stabilirea de contacte.

Sunt căutați parteneri pentru care este important mediul înconjurător, reciclarea; care sunt activi și creativi; care au idei inovative; care sunt interesați de amenajările interioare și vor să creeze ceva unic. În cadrul discuției B2B se va vorbi despre posibilitățile de colaborare, urmat de un mini-workshop, unde veți putea face cunoștință cu produsele Annie Sloan, cu aplicabilitatea lor în nenumărate domenii, despre upcycling și designul interior eco-friendly.

Evenimentul va avea loc la 30 septembrie, între orele 10-12, la IncubART (cl. Buziașului, nr. 11A). Participarea este gratuită, este nevoie, însă, de înregistrare în prealabil, aici.

Poți învăța și TU să folosești această vopsea!

Iar cei care vor, pur și simplu, să învețe modul atât de simplu și distractiv al vopsirii mobilei, de la primul pas și până la technicile de aplicare, vor avea acum posibilitatea să o facă în cadrul unui workshop de 4 ore.

Mai pe larg, la acest workshop veți face cunoștință cu tehnicile de bază specifice Annie Sloan, cu care se poate reînnoi și antichiza mobila. Se va învăța folosirea vopselei, texturarea, crearea suprafeței netede, aplicarea lacului și folosirea celor 4 tipuri de ceară. Se va exersa antichizarea cu o culoare, antichizarea cu două culori și vor fi testate și cele 5 tipuri de ceară metalizată.

Toți participanții la workshopurile Annie Sloan vor beneficia, apoi, de 10% reducere pentru toate produsele din webshop, timp de 15 zile.

Evenimentul va avea loc la 30 septembrie, de la ora 17, la IncubART (cl. Buziașului, nr. 11A) și necesită înscriere prealabilă, aici.

Ce este cu această vopsea?

Annie Sloan Chalk Paint este cu adevărat o vopsea-minune, pentru că aderă la aproape orice suprafață, fără ca aceasta să fie pregătită în prealabil în mod special. Se poate da pe orice fel de material: lemn, PAL, lăcuită, pereți, plastic, ceramică, sticlă…

Este perfectă pentru proiectele shabby chic: cu vopseaua aceasta este aproape o joacă de copii să vopsești o mobilă veche, plictisitoare, demodată, dându-i un cu totul alt aspect. Mie îmi place foarte mult mobila vopsită în alb, pe care vopseaua este tocită/scorojită pe alocuri (nu întâmplător, ci voit). Acesta este stilul shabby chic: mobilă și decorațiuni vintage sau cu aer vintage / mobilier vechi recondiționat sau mobilier nou vopsit astfel încât să arate vechi. Este un stil romantic, preferat desigur de femei. Predomină albul și cremul, culorile pastel, florile, dantela…

Să revenim însă la vopsea, care a fost inventată cu vreo două decenii în urmă de Annie Sloan, o femeie din Anglia. Este o vopsea pe bază de apă, care nu miroase urât și se usucă foarte repede. Suprafețele vopsite cu Annie Sloan Chalk Paint arată ca și cum ar fi fost date cu niște praf de cretă. Tocmai pentru că înainte de a fi declarată finisată, mobila odată vopsită mai trebuie să treacă prin procesul de antichizare – adică trebuie șmirgluită pe la colțuri, muchii și pe porțiunile cu sculptate. Abia apoi se va aplica ceara specială de finisare: acesta este un pas absolut necesar.

Iar când spun că suprafața nu trebuie pregătită pentru vopsit, mă refer la faptul că nu este nevoie de vreo pregătire specială, și anume: suprafețele lucioase nu trebuie date cu șmirglu o jumătate de zi pentru ca vopseaua să adere și nici nu trebuie să dăm cu o bază înainte de a da cu vopseaua-cretă – această vopsea se prinde de orice suprafață.

Dar asta nu înseamnă însă că suprafața respectivă nu trebuie să fie curată și degresată, respectiv, dacă pe aceasta este vopsea veche care se scorojește, atunci aceea desigur că trebuie dată jos. Ceea ce vrea să se ducă, să se ducă; dar altminteri nu este necesară niciun fel de pregătire specială.

Puțină vopsea, puțină culoare poate face minuni. Desigur, trebuie ca mobila să și fie așezată apoi în contextul potrivit. Curaj și inspirație vă doresc!

✔︎

Persoană de contact Annie Sloan România:
Puskai Melinda
www.allmycrafts.ro
+40 740 750535

*Toate fotografiile din articol provin de la AllMyCrafts.

**Articolele mele vechi despre vopseaua-cretă Annie Sloan le găsiți mai jos:

O vopsea-minune: Annie Sloan Chalk Paint

Încă o dată despre vopseaua-cretă

Cum mi-am preparat acasă vopsea-cretă și ce am făcut cu ea

Taburet stil Thonet + vopsea Annie Sloan = love

V-am mai spus: cu un strop de vopsea se pot face minuni

Exit mobile version