Aceste suflete merită să le oferiți o șansă! #adoptdontshop

În articolul acesta și acesta am scris despre cum adoptarea unui cățel ne-a schimbat cu totul – nu doar pe mine, ci toată familia noastră a avut numai de câștigat!♥️ De Dino nu mai zic, cât de câștigat este: un câine sănătos, fericit și iubit, la fel ca pisicile Tomi & Garfield, pe care le-am adus acasă ulterior.

Pe Dino l-am „pescuit” de pe Facebook – cineva îl găsise în curtea unei fabrici abandonate și l-a luat de acolo. Este atât de adorabil, nu știu cum a putut cineva să îl abandoneze. Pe Tomi l-am luat de la cafeneaua La Pisici, iar pe Garfield l-am găsit sub mașina mea. Trei povești diferite, trei animale diferite: aceeași mare bucurie! #adoptdontshop #adoptanucumpara

adoptanucumpara
Foto: Pixabay

Fă-o și tu! Adoptarea unui animăluț îți va schimba viața! Toate studiile arată că animalele de companie au efecte pozitive deosebite asupra oamenilor. În special asupra dezvoltării copiilor, pe care patrupedele îi vor învăța ce înseamnă empatia, iubirea necondiționată și responsabilitatea. Un animal de companie poate aduce veselie și încă ceva sens și în viața unei persoane în vârstă care trăiește singură. Iar dacă nu cumperi pe bani (mulți), ci alegi să adopți un câine sau un pisic fără stăpân, îi vei face acestuia un mare, mare, mare bine!

*

De unde adopt o pisică în Timișoara?

Rețetele de socializare sunt pline de anunțuri cu animale cărora li se caută un cămin. Dacă vă doriți o pisică și se întâmplă să nu găsiți nimic pe Facebook, faceți o vizită la cafeneaua La Pisici. Aceasta nu este numai o cafenea, ci și un loc de unde se pot lua feline!

Foto: La Pisici

La Pisici este mereu plin de ghemotoace de adoptat. Cei de la cafenea încearcă mereu să le facă niște poze cât mai atractive puilor care locuiesc la cafenea, pentru că fotografiile reușite ajută foarte mult în plasarea lor în sânul unor familii care să le iubească și îngrijească.

Foto: La Pisici

Fotografia de mai jos ilustrează foarte bine atmosfera de la cafeneaua cu pisici. Despre care este important să știți că poate fi vizitată și numai pentru a vă juca alături de puii de acolo – în timp ce beți un ceai, o cafea un suc, în interior sau pe terasa din curte. Dacă rezistați tentației și plecați fără să luați o pisică acasă, aș zice că se cade să lăsați, totuși, o donație în bani pentru mâncarea lor ♥️

la pisici timisoara

Oamenii de la cafenea fac o treabă excelentă, jos pălăria! Mergeți să vedeți cu ochii voștri. La Pisici se află în Complexul Studențesc, str. Mihail Jora nr. 3.

*

De unde adopt un câine în Timișoara?

Din nou, rețetele de socializare sunt pline de anunțuri de acest gen, dar vă recomand să faceți o vizită și la adăpostul public al orașului, Danyflor. Au și o pagină de Facebook, pe care personalul încarcă, în fiecare săptămână, fotografii ale câinilor care au fost adunați de pe străzi în zilele anterioare postării.Adăpostul Danyflor poate fi vizitat în vederea alegerii unui animal pe care să îl adoptați. (Sau pentru ca animalele de companie care au stăpân, dar s-au rătăcit și au fost pierduți, să poată fi găsiți aici și luați, din nou, acasă.) Toți câinii pe care îi vedeți mai jos sunt de adoptat, fotografiile sunt din noiembrie 2018.

În 2001, când a fost înființat adăpostul, acesta era destinat doar câinilor, dar din 2006 sunt aduși aici orice fel de animale de companie, pierdute sau abandonate și descoperite pe străzi. Danyflor promovează adopțiile animalelor fără stăpân, atât direct din adăpost, cât și prin intermediul târgurilor de adopție organizate periodic în Timișoara.

Ți se rupe sufletul să vezi tristețea acestor câini abandonați. Care ar fi gata, imediat, să ofere o dragoste lor necondiționată oricui le-ar scoate din locul acela. Personalul și voluntarii de la adăpost se străduiesc să le ofere niște condiții decente, dar oricum, locul acestor câini NU este acolo, ci în cadrul unei familii iubitoare! Uitați-vă la ei! Cât sunt de triști, de amărâți, de speriați. Ei știu că sunt ai nimănui, simt asta în fiecare zi, săracii de ei.

La adăpostul public din Timișoara se poate face și voluntariat, dacă se dorește. Danyflor se află pe DN 59, la km 12+200 metri (pe drumul dintre Timișoara și Șag).

De ce am scris acest articol?

De când îl avem pe Dino și îi văd pe acești câini fără stăpân, mi se rupe sufletul. Mă gândesc că oricare dintre ei este la fel de bun și blând ca Dino – care a avut șansa și norocul să ajungă într-o familie. Când am descoperit, în urmă cu vreo două săptămâni, pagina de Facebook a Danyflor, am rămas marcată de aceste fotografii. Dacă un singur câine ar fi adoptat în urma a ceea ce am scris, aș spune că articolul a avut sens.

One thought on “Aceste suflete merită să le oferiți o șansă! #adoptdontshop”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − six =