Cergă de Săpânța și pat de la IKEA? Da, de ce nu?

Am scris aici despre faptul că am redescoperit cergile de Maramureș, și mai exact, pe cele de Săpânța. Cred că în România toată lumea știe ce este cergă, sunt sigură însă că o mulțime de oameni consideră că cergile sunt… demodate. Nimic mai fals: ele pot fi reintegrate foarte reușit în locuințele noastre și se potrivesc unei multitudini de stiluri de amenajare, nu doar interioarelor tradiționale.

Detaliu cergă de la www.sapantamaramures.ro

Pentru a vă demonstra asta vă invit să vedeți cum am integrat cerga în decorul din dormitorul meu – o cameră amenajată parțial cu mobilă de la IKEA și parțial cu piese vechi sau DIY. Nu mi se pare deloc că nu s-ar potrivi, dimpotrivă, mixul rezultat este unul foarte pe placul meu! Aceasta a fost de fapt toată ideea pe care am mers la amenajarea camerei: să combin vechiul cu noul și cu DIY. Se poate observa și mai jos. Patul: IKEA, ghivecele: IKEA, sfeșnice lumânare: târg de vechituri, suporturi lămpi: DIY, decorațiune lemn: handmade și primit cadou, față de pernă cu arici: AliExpress/China, față de pernă decorativă mare: DIY dintr-un sac vechi. Îndrăzniți și voi, combinați diferite elemente!

Și acum, covorul. Gros, pufos, moale, fluffy – o plăcere să pășești pe el atunci când te dai jos dimineața din pat.

Am mai găsit și un covoraș mai mic pe care l-am plasat în capătul patului, acesta este puțin diferit de cergă, dar la prima vedere seamănă și formează un tot. Pe acesta l-am cumpărat de pe OLX.

Observați și aici alăturarea dintre patul și dulapurile de la IKEA și scăunelul DIY, respectiv, soba veche din fontă. Mie chiar îmi face plăcere să fac tot felul de combinații mai inedite și vă încurajez și pe voi să îndrăzniți!

***

Dacă vă doriți și voi o cergă, puteți cumpăra una de la doamna Irina Stan, de pe pagina:

www.sapantamaramures.ro

Aici găsiți cergi de Săpânța, care sunt diferite de cergile din restul Maramureșului. Atunci când cumpărați așa ceva trebuie să știți faptul că acestea sunt țesute manual, că lâna folosită este țurcană naturală 100%, că toate cergile sunt unicat și că sunt multifuncționale. Foarte important mai este să îngrijiți cerga în mod corespunzător – despre asta însă, într-un articol viitor!

 

2 thoughts on “Cergă de Săpânța și pat de la IKEA? Da, de ce nu?”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + seven =